Uutiset

Sami Luoto voitti Juvel-Teamin juhlakilpailun

Pinjetsin Sami Luoto keilasi voiton Juvel-Teamin 60-vuotisjuhlakilpailun finaalissa maanantai-iltana Hämeenlinnan keilahallissa. Luoto keilasi kuuden sarjan finaalissa todellisen huipputuloksen 1529 pistettä (keskiarvo 254,8 pistettä/sarja). Tulos sisälsi myös yhden täydellisen kolmensadan pisteen sarjan. Toiseksi keilasi TKK:n Perttu Jussila 1458 pisteellä ja kolmanneksi TPS:n Juuso Rikkola tuloksella 1453. FOKSin Jukka Pilvinen oli neljäs ja Hannu Laukkanen, Bremuda BT, viides.

Finaalin tulostaso nousi todella korkeaksi. Viisi parasta keilaajaa heitti yli 1400 pistettä ja kaksi keilaajaa jäi tuosta haamurajasta vain muutamia pisteitä. Vahvimmin finaalin aloittivat Perttu Jussila ja Juuso Tiainen, jotka vuorottelivat johtopaikalla kolme ensimmäistä sarjaa. Luoto oli koko kisan mukana kärkitaistossa. Johtopaikalle hän nousi kuitenkin vasta uransa 22. täydellisen 300 pisteen sarjan siivittämänä. Viidennen sarjan 258 tuloksella hän vankisti johtoaan ja viimeisen sarjan 228 pisteellä hän sinetöi voittonsa.

Jussila oli viidennessä sarjassa hieman vaikeuksissa mutta piti kakkossijansa viimeisen sarjan 226 pisteellä. Kovimman nousun esitti Juuso Rikkola, joka kolmen viimeisen sarjan tuloksilla 287, 248 ja 258 nousi kymmenenneltä sijalta kolmanneksi. Pilvinen oli kakkossijassa kiinni vielä kaksi ruutua ennen loppua mutta sitten kaksi huonoa avausheittoa pudottivat hänet neljänneksi.

Sami Luoto oli tyytyväinen finaaliurakkaansa.

– Sain keilata vahvuusalueellani, eli reunasta ja melko kovaa. Sillä tavalla olen menestynyt aiemminkin. Vaikka rataolot olivat helpot, niin tuollaista tulosta ei huonolla keilaamisella tehdä, Luoto muistutti.

Hämeenlinnan keilahallin kilpailukausi jatkuu tiiviinä Juvel-Teamin kisan jälkeenkin. Tällä viikolla on alkanut perinteinen Tawastia Sandels Open ja tänä vuonna samaan aikaan keilattava Kiilan kisa, joka on tarkoitettu BCD-luokan keilaajille. Molempien kilpailuiden finaalit pelataan tammikuun alkupuolella. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic