Uutiset

Sammon kolmosalueen tontit hakuun huhtikuussa

Kantakaupungin länsipuolella ns. Sammon alue kasvaa entisestään. Sampo 3-alueelle kaavoitetut 142 tonttia tulevat hakuun näillä näkymin huhtikuussa.

Hämeenlinnan valtuusto hyväksyi alueen asemakaavan kokouksessaan lokakuussa, ja kaupunginhallitus päättää maanantaina alueen tonttien luovutuksesta ja hinnoittelusta.

Sammon kolmosalueelle on kaavoitettu sekä perinteisiä omakoti- ja rivitalotontteja että esimerkiksi ryhmärakentamiseen sopivia tontteja. Ryhmätontit on myös tarkoitus laittaa hakuun 3-4 tontin ryhminä.

Omakotitontteja Sampo 3-alueella on 107, ja niistä 61 on tarkoitus panna myyntiin ja loput voi joko ostaa tai vuokrata. Rivitalo- ja ryhmärakennustontit joko myydään tai vuokrataan.


Nopeimmat pääsevät rakentamaan syksyllä

Omakotitontit on tarkoitettu ensisijaisesti sellaisille henkilöille, jotka eivät ole kymmeneen vuoteen saaneet kaupungilta tonttia. Samalla hakijalla voi olla Sampo 3-alueella vain yksi omakotitontti varauksessa.

Omakoti- ja ryhmärakennustonttien neliöhinnaksi on kaavailtu 27 euroa ja rivitalotonttien hinnaksi rakennusoikeuden mukaan 96,42 euroa kerrosneliömetriä kohden.

Alueen kunnallistekniikka rakennetaan siten, että alueen koillisosan tonteille pääsee rakentamaan syyskuun lopulla ja lopuille tonteille ensi vuoden helmikuun lopulla. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic