Uutiset

Samppanja palasi Lasimuseoon

Suomen lasimuseo on palannut suosittuun samppanjateemaan. Samppanjaa suomalaisille -näyttely nojaa pitkälti alan harrastajien Heidi ja Jyrki Kilpikarin kokoelmaan. Tapahtuman kunniaksi järjestetyn samppanjalasin suunnittelukilpailun voitti helsinkiläinen Katriina Lankinen.

Lankinen on nuoren polven sisustusarkkitehti, jolle lasi oli materiaalina uusi tuttavuus. Voittajatyön nimi Tiimalasi viittaa sekä muotoon että värin käyttöön.

Muotoilija Valto Kokon johtama raati oli tyytyväinen siihen, että suomalainen lasikilpailu tuotti peräti 32 ehdotusta. Kisan kakkoseksi nimettiin lasitaiteilija Riikka Latva-Somppi Helsingistä ja kolmanneksi Vilja Loimaranta Tampereelta.

Edellinen samppanjanäyttely veti Lasimuseoon keskimääräistä selvästi isomman yleisön, ja Kilpikarien laatima näyttelyopas myytiin loppuun.

Uusi näyttely tarkastelee kuohujuomaa sekä Ranskan Champagnen maakunnan että Suomen näkökulmasta. Kolme kertaa edellistä paksumpi näyttelyluettelo esittelee kuohujuoman kulttuurihistoriallisesti osana Suomen itsenäisyyden 90-vuotista taivalta. (STT)