Uutiset

Sampsa Koivulahti ja Lalli Nuorteva SM-mitaleille

Hämeenlinnan Judoseuran Sampsa Koivulahti ja Lalli Nuorteva juhlivat lauantaina SM-mitaleita. Koivulahti otti 66-kiloisten hopeaa ja Nuorteva 81-kiloisten pronssia.

Koivulahti sai finaalissa vastustajakseen hallitseva suomenmestarin Nummelan Antti Rintamäen. Rintamäki on todella kokenut kilpailija ja hän tavoittelee paikkaa Lontoon olympialaisiin. Koivulahti oli vaikeuksissa heti ottelun alussa, kun Rintamäki oli lähellä käsilukkoa. Hämeenlinnalainen taisteli itsensä kuitenkin irti tilanteesta ja piristyi. Koivulahti otteli hyvin ja Rintamäelle tuomittiin varoitus passiivisuudesta. 17 sekuntia ennen varsinaisen ajan loppua, Rintamäki heitti Koivulahden puolittain saaden yukon 5-0. Tämän jälkeen Rintamäki otteli viimeiset sekunnit järkevästi ja voitti ottelun ja toisen peräkkäisen suomenmestaruuden.

-Sampsa otteli todella hyvin koko päivän ja vain se pieni nukahtaminen finaalissa jäi vähän harmittamaan, sanoi Koivulahden valmentaja Olli Paasimaa kilpailun jälkeen.

-Koivulahti on lähellä suomen kärkeä ja fyysinen voima on se, missä jäädään vielä vähän jälkeen, Paasimaa jatkoi.

Koivulahti aloitti kahdella voitolla. Hän pääsi arvonnassa vapaalla toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettui Kajaanin mustavöinen Markus Kettunen. Koivulahti liikkui aktiivisesti ja heitti Kettusen wasarin arvoisella kipeillä vajaan minuutin ottelemisen jälkeen. Kettunen aloitti taka-ajon, mutta Koivulahti pysyi koko ajan liikkeessä, eikä päästänyt vastustajaa lähelle.

Semifinaalissa vastaan tuli Oulun Ville Kiljanderin. Koivulahti heitti Kiljanderin wasarin arvoisella kiepeillä parin minuutin kohdalla. Ottelu oli tasainen ja molemmat ottelijat sai kaksi varoitusta. Pieni nukahdus Koivulahdelta vei ottelun jatkoajalle, jolla ei suorituksia nähty, mutta Koivulahti oli selvästi aktiivisempi. Aivan lopussa tuomarit kokoontuivat ja antoivat Kiljanderille passiivisuusvaroituksen, jolla Koivulahti voitti.


Nuortevallakin oli ?pirteä päivä

Myös Lalli Nuorteva otteli pirteästi, kun hän aloitti tämän hetken pahinta vastustajaansa, Tampereen Samuli Viitasta vastaan. Suorituspisteitä ei nähty varsinaisella eikä jatkoajalla. Tuomareiden lippuäänestyksessä Nuorteva kuitenkin katsottiin selvästi paremmaksi äänin 3-0. Toisessa ottelussa vastaan asettui viime vuoden hallitseva suomenmestari eli Vantaan Aki Jalonen. Jalonen oli tällä kertaa vielä liian kova ja tämä eteni lopulta hopeamitalille saakka.

Nuorteva jatkoi keräilyerissä pronssin tavoittelua. Ensimmäinen keräilyerän vastustaja oli Riihimäen vahvaksi tiedetty, Topias Ikävalko. Nuorteva otteli rohkeasti ja heitti riihimäkeläisen noin kahden minuutin jälkeen jalkaheitolla, josta hänelle annettiin 10-0. Pronssiotteluun piti tulla Kouvolan vahva Vitaliy Inyushkin, mutta tämä loukkasi valitettavasti olkapäänsä semifinaalissa, eikä pystynyt jatkamaan.

-Lalli otteli rohkeasti ja teki omia yrityksiä, josta esimerkkinä ippon Ikävalkoa vastaan, Paasimaa sanoi otteluiden jälkeen. (HäSa)

Menot