Uutiset

Samuli Aro hallitsi Parolannummen hyppyrit

Tuusulan Moottorikerhon kokeneen endurokuskin Samuli Aron, 36, meno ei hyydy crossipyörien sarvissa. Viisinkertainen maailmanmestari antoi näytteen ajotaidoistaan sunnuntaina Parolannumella ajetussa cross countryn Suomen cupin ensimmäisessä osakilpailussa.

Aro päästeli 8,2 kilometrin reitillä yksitoista kierrosta ja kukisti toiseksi ajaneen ME-Racingin Oskari Kantosen (10 kierrosta) reilulla viidellä minuutilla. Kolmas reilun 150 kuskin yhteislähtökisassa oli Hyvinkään Moottorikerhon Mikko Pihlajavesi.

Aron ykköslaji on nykyisin motocross, jossa mies ajaa MX1-luokan SM-sarjassa. Kauden ensimmäinen osakilpailu ajetaan ensi viikonvaihteessa.

-Tämä oli sopivaa lämmittelyä kesän crossikisoihin. Lenkkikin oli erinomainen – vain muutamilla metsäosuuksilla oli liian hitaita paikkoja. Ura menee nimittäin aika pattiseksi näin suuren joukon kiihdytellessä ja jarrutellessa, Aro muistutti.

Enduron MM-sarjassa kymmenen kautta (viimeinen kausi 2009) urakoinut Aro ajoi sunnuntaina nelitahtisella 350-kuutioisella KTM:llä.

-Tämä on juuri sopiva peli tällaisiin kisoihin. Ajo luisti koko ajan ihan hyvin ja viimeisellä lenkillä oli jo aikaa nautiskellakin. Panin oikein muutaman paikan mieleeni ja latasin niihin lopussa tosissani, Aro muisteli.

”Kuoleman rajamailla”

Myös toiseksi ajanut Oskari Kantonen kehui Parolannummen lenkkiä. Enduron SM-sarjan kärkikuski paukutteli hänkin 350-kuutioisella KTM:llä.

-Olisi vain pitänyt aloittaa hieman rivakammin. Vauhti ei taitanut olla ihan kohdallaan, sillä voimia tuntui jääneen vielä reserviinkin, Kantonen arveli.

Kantosen hyvä sijoitus ei ollut yllätys, sillä myös hän on MM-tason endurokuski. Viime kaudella mies ajoi E3-luokan MM-sarjassa kolmanneksitoista.

-Tänä vuonna keskitytään taas SM-sarjaan. Toivottavasti pystyn pitämään SM-pistejohtoni myös kesän kisoissa, Kantonen pohti.

Parolannummen kisassa oli mukana myös enduron vuoden 2003 pikkuluokan maailmanmestari Petri Pohjamo. Hyvin Pete kisan aloittikin, mutta loppua kohden meno hyytyi. Maalissa mies myönsi olevansa ihan sippi.

-Olen ihan kuoleman rajamailla. Ylsin kuitenkin tavoitteeseeni, sillä johdin kisaa ensimmäisen lenkin jälkeen, Pohjamo nauroi.

Euroja MM-joukkueen matkakassaan

Toista kertaa ajetussa Parolannummen CC-kisassa oli mukana kolmisensataa kuskia. Aamulla entisen lentokentän maisemissa rytyyttivät menemään harrastelijat ja iltapäivällä yleisen ja B-luokan kuskit. Suomen cupin pisteitä kisassa keräsivät kuitenkin vain yleisen luokan kuskit.

Kilpailua isännöi Suomen Moottoriliiton tukiryhmä. Järjestelyihin osallistuivat myös Kangasalan Moottorikerho ja Panssariprikaati. Osallistumismaksuilla kartutettiin tänäkin vuonna Suomen enduromaajoukkueen MM-matkakassaa.

-Cross country -kisat ovat lisänneet tasaisesti suosiotaan. Kisoissa on mukana monentasoista kuskia ja myös monesta eri lajista. Kisaa on myös yleisön helppo seurata, kertoi kisan puuhamies Jari Kakko. (HäSa)