Uutiset

Sandels Open toisen kerran Jehkiselle

Varkauden Mainareita edustava Joonas Jehkinen, 28, voitti tiukan taiston jälkeen perinteisen Tawastia Sandels Openin finaalin myöhään perjantai-iltana Hämeenlinnan keilahallissa.

Jehkisen tulos yhdeksän sarjan kilpailussa oli 2140 pistettä (keskiarvo 237,7 pistettä/sarja). Hän kukisti 20 pisteellä tasapisteisin päätyneet seurakaverukset, Ailecin Pasi Uotilan ja Jari Ratian. Uotilan ja Ratian järjestys ratkaistiin kilpailun aikana tehtyjen kaatojen määrällä, joita Uotilalla oli kaksi enemmän. Neljänneksi keilasi GB:n Joonas Jähi 2085 pisteellä ja viidenneksi Kouvolan AS:n Mika Oksanen 2061 pistettä.

Runsaslukuinen yleisö sai seurata Suomen keilaajaparhaimmiston järjestämää todellista jännitysnäytelmää. Vaikka Joonas Jehkinen lähes koko ajan kisaa johtikin, missään vaiheessa hän ei päässyt karkumatkalle. Suurimmillaan hänen etumatkansa oli noin 50 pistettä kuudennen sarjan jälkeen. Kärkikuusikko oli kuitenkin tässä vaiheessa noin 70 pisteen sisällä.

Viimeisen sarjan puolivälissä peräti viidellä keilaajalla oli vielä mahdollisuudet nousta kilpailun voittoon. Ruutu kerrallaan joukko kuitenkin harveni. Mika Oksanen putosi voittotaistosta kahden huonon avausheiton myötä. Joonas Jähi sinnitteli pari ruutua pidemmälle, mutta lopussa häntäkin kiusasivat pystyyn jääneet yksittäiset keilat. Ratia teki sarjaansa neljännestä ruudusta alkaen pitkää kaatojonoa, mutta viimeisen ruudun avausheitolla pystyyn jäänyt kymppikeila jätti hänet Jehkisen taakse. Kovimman suorituksen teki Uotila, joka teki kaatoja sarjan alusta asti. Yhdeksän kaatoa sarjan alusta antoi mahdollisuuden voittoon mutta viimeisen ruudun avausheitto jätti kuitenkin keilan pystyyn ja voitto karkasi siinä. Sarjan aikana Jehkinen puolusti tiukasti johtoaan ja viiden kaadon jono sarjan loppuun osoittautui lopulta ratkaisevaksi.

Nevalainen kahdestoista

Hämeenlinnalaisista parhaiten suoriutui KiKen Markus Nevalainen. Finaalin alkuosalla hän oli aivan kärkikahinoissa ja selviytyi ainoana hämeenlinnalaisena kahdentoista parhaan kolmelle jatkosarjalle. Niiden aikana kuitenkin kaatotahti hieman hiipui mutta loppusijoitukseksi tullut 12:s sija on kuitenkin hieno saavutus. Taakse jäi monia suomalaisia huippukeilaajia.

– Vähän on pöllämystynyt olo, Nevalainen tokaisi finaalin päätyttyä.

Finaalin jälkeen kärkikolmikko oli tyytyväinen illan suoritukseensa. Joonas Jehkinen oli kuitenkin onnellisin mies.

– Mukava välillä voittaakin. Neljä edellistä finaalia on päättynyt kakkossijaan, mukaan lukien Ballmasters Open Helsingissä, hän iloitsi.

Omaan suoritukseensa Jehkinen oli todella tyytyväinen.

– Haastavissa oloissa pystyin keilaamaan hyvin. Ratkaisupaikoissa tein oikeita valintoja ja todella hyviä heittoja.

Tasaiset kilpailut lämmittävät myös voittajan mieltä.

– Tiukat kisat ovat aina hienoja. Yleisölle on mukava järjestää jännitettävää. Lauantaina on seuraava finaali Imatralla ja sunnuntaina Mikkelissä. Tästä on hyvä jatkaa niitä kohti, Jehkinen valotti lähitulevaisuuttaan.

Harvoin omaan keilaamiseensa tyytyväinen Pasi Uotila kiitteli ennen kaikkea kilpailun järjestelyitä.

– Finaalin pelitapa on paras. Kun kilpailussa on hyvät palkinnot myös muille kuin voittajalle, ei aina tarvitse olla ykkönen. Toiseenkin sijaan voi olla tyytyväinen.

Kilpailun tasaisuus oli Uotilan mielestä merkittävää.

– En muista pitkän urani aikana yhtä tasaista finaalia. Niin monella oli voiton mahdollisuus vielä viimeisen sarjan aikana, hän ihmetteli.

– Hyvä kisa ja hyvää keilaamista. Osasin tehdä oikeaan aikaan viimeisessä sarjassa pallon vaihdon ja sain sitten kaatojonon. Ja olisi se kymppikin voinut lähteä. Annoin itselleni mahdollisuuden voittaa mutta tänään ei aivan riittänyt, kommentoi kolmanneksi tullut Jari Ratia. (HäSa)

Asiasanat