fbpx
Uutiset

Sankarikoirat Sami ja Jeppe palkitaan

Neljtätoista koiraa saa tänä vuonna sankarikoiran arvonimen. Kennelliitto myöntää arvonimen koiralle, joka on merkittävästi vaikuttanut ihmishengen pelastamiseen. Palkittavien joukossa on myös kaksi Hämeenlinnan poliisikoiralaitoksen koiraa, Sami ja Jeppe.

Poliisikoira Sami löysi viime heinä-elokuun vaihteessa metsään kadonneen muistivaikeuksista kärsivän naisen. Sami on pelastanut työurallaan lukuisia ihmishenkiä ja on nyt eläkkeellä virastaan.

Jeppe puolestaan jäljesti viime tammikuussa metsään paenneen autovarkaan. Pitkän hangessa tarpomisen jälkeen Jeppe lähti vetämään etsijöitä kohti tukkikasaa, jonka alta karkuri löytyi pahasti kylmettyneenä.

Kennelliitto palkitsee sankarikoiria joka vuosi. Perinne alkoi vuonna 1997.

– Palkittavia koiria on ollut lähes vuosittain, ja niitä on tänä vuonna aikaisempia vuosia enemmän. Eniten koiria on palkittu tulipalosta varoittamisesta, kertoo Kennelliiton viestintäpäällikkö Kaija Unhola.

Seitsemän sankarikoiraa saakin palkinnon herätettyään isäntäväkensä tulipalon sattuessa. Vasta viiden kuukauden ikäinen collie Rio taas puolusti omistajaansa karhun hyökätessä tätä kohti.

Sankarikoirat palkitaan Helsinki Winner -koiranäyttelyssä joulukuun 11. päivänä. (HäSa)

Lue lisää sankarikoirista torstain Hämeen Sanomista

Menot