Uutiset

Sankka savu pelästytti Rautaruukilla

Maalipinnoituslinjalta ilmaan päässyt sankka savu aiheutti suuren palohälytyksen Rautaruukin Hämeenlinnan tehtaalla keskiviikkona iltapäivällä hieman kello 13 jälkeen.

Rautaruukin tehtaanjohtajan Janne Pirttijoen mukaan savua pääsi tehdashallin ilmaan maalipinnoituslinjan jälkipolttimelta, jossa tapahtui tekninen vika.

Savu oli niin sankkaa, että paikalle kutsuttiin aluksi varotoimena 12 yksikköä Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta ja alueen sopimuspalokunnista.

Tapahtuma ei aiheuttanut henkilövahinkoja.


Savu pääsi sisälle halliin

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Teemu Hurjasen mukaan tehtaan prosessissa oli tapahtunut häiriö, jonka seurauksena normaalisti muualle johdettavat savukaasut pääsivät sisälle tuotantotiloihin.

Savua oli niin runsaasti, että pelastuslaitoksen savusukeltajat joutuivat tutkimaan savun täyttämät tilat ja varmistamaan, että kaikki ihmiset olivat päässeet pois paikalta.

Savuamisen syyn selvittyä pelastusyksiköt poistuivat paikalta noin tunti hälytyksen jälkeen.

Rautaruukin oma henkilökunta jatkoi keskiviikkona iltapäivällä tuotantoprosessin alasajoa ja tapahtumapaikan viilentämistä vian korjaamista varten. (HäSa)