Uutiset

Sankolassa viihdytään maaseudun rauhassa

Lammin Sankolan kylän halki kulkeva maantie on satunnaisen kulkijan mielestä idyllinen kylätie. Jo lyhyenkin ajon jälkeen ymmärtää kuitenkin, miksi kyläläiset ovat vuosikaudet toivoneet tien varteen pyörätietä.

-Tie on todella kapea, eikä siinä ole minkäänlaista piennarta, kuvailee kaksivuotiaan Elias-pojan äiti Pirjo Halila.

Hän osallistui puolisonsa Ari Oksasen kanssa tiistai-iltana Sankolassa Mainiemen Vääpelintalossa järjestettyyn asukasiltaan, jossa esiteltiin seitsemän kylän alueella käynnistynyttä kyläkaavahanketta.

Sankolassa työtä ei aloiteta tyhjältä pöydältä, sillä kylälle laadittiin rantaosayleiskaava 2000-luvun alussa. Siinä on osoitettu sekä yksittäisiä vakituisen ja loma-asunnon paikkoja että asumiseen soveltuvia laajempia alueita.

-Kyläkaavassa voidaan tarkastella esimerkiksi sitä, tarvitaanko tontteja lisää ja minkä tyyppisiä, kuvaili kyläkaava-arkkitehti Satu Huuhka.

Pirjo Halilan ja Ari Oksasen mielestä parasta Sankolassa on maaseudun rauha ja silti lyhyet etäisyydet palveluiden pariin. Yksi tärkeistä palveluista eli Porkkalan koulu tosin oli tyhjillään homevaurion takia jo silloin, kun pariskunta osti rintamamiestalon kylästä kaksi vuotta sitten.

Kehittämiskeskus Oy Hämeen kyläkaavahanke jatkuu kaksi vuotta. Tarkoitus on, että mukaan valittujen kylien asukkaat ovat myös starttitilaisuuden jälkeen mukana kyläkaavaa laatimassa. Satu Huuhka lupasikin, että seuraava tilaisuus Lammilla järjestetään ensi keväänä. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic