Uutiset

Sanna Backlund …ja Wilhelmina juhlivat

Ratsastuksen Hangon SeaHorse Weekissä tehtiin usealla tavalla historiaa, kun Sanna Backlund ratsasti pääluokan ykköseksi Wilhelminalla. Voitto oli Backlundille kolmas perättäinen Hangon gp-osakilpailussa. Voittajahevosen, tamma Wilhelminan äiti, Chockolate My Way, puolestaan voitti Hangossa 1999 ratsastajanaan Wilhelminan omistaja Majlen Fazer.

– Hanko on ainutlaatuinen kisapaikka. Jotenkin te vielä tämän säänkin saatte manattua tällaiseksi, Sanna Backlund kiitteli kilpailujen johtajaa Mia Maukosta aurinkoisessa Hangossa.

Backlundin ja Wilhelminan voitto tuli kahdella virheettömällä suorituksella 145–150 cm:n radoilta. Backlund ratsasti toisen kierroksen nopeimmassa ajassa 46,79 sekuntia. Toiselle sijalle Hangossa ratsasti Helena Wist ja Cosima, joka sai samalla paikan Laakson gp-finaalin. Wist oli lähellä pilata Backlundin voitonjuhlat, sillä hän oli voittajaa vain 0,2 sekuntia hitaampi.

Salossa ensimmäiseen gp-voittoonsa yltänyt Susanna Rautanen oli Zia Haidalla Hangossa kolmas.

Backund nousi voittonsa myötä sarjassa kärkeen. Marina Ehrnrooth ja Rautanen ovat kuitenkin vain muutaman pisteen päässä. Backlund oli erityisen tyytyväinen Wilhelminaan myös siksi, että hänen toinen huippuhevosensa Wiseguy on sairaslomalla. Toisen sukupolven voittajahevonen Wilhelmina muistuttaa monella tavalla emäänsä, mutta on kapasiteettinsa puolesta parempi.

– Wilhelmina rakastaa esiintymistä ja sillä on halu hypätä. Huippuhevoselta vaaditaan palavaa intohimoa, ei riitä, että sitä on ratsastajalla. Lisäksi Wilhelminalla on hyvä ratsastettavuus, Backlund luettelee.

Hangon SeaHorse Weekillä nähtiin viiden päivän aikana yhteensä 1 140 kilpailusuoritusta. Yleisöä kaupungin keskellä puistossa järjestetyssä tapahtumassa vieraili arviolta 5 500. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic