Uutiset

Sanna Backlund ratsasti voittoon

Hämeenlinnalainen Sanna Backlund ja Wilhelmina ylittelivät esteitä voitokkaasti lauantaina Laakson stadionilla ratsastetussa gp-kisassa. Finaalin ja sarjakilpailun voitosta käytiin kuitenkin erittäin tiukkaa kilpailua toisen kierrokseen viimeiseen suoritukseen asti. Sarjan kärjessä finaaliin lähtenyt Marina Ehrnrooth sai EVLI Valdinalla yhden pudotuksen ensimmäisellä kierroksella, joka maksoi hänelle sarjakilpailun voiton.

Toisen kierroksen nollasuorituskaan ei auttanut, kun sarjakolmonen Backlund ja Wilhelmina hyppäsi molemmat kierrokset pudotuksitta ja voitti finaaliluokan. Ratsastajat saivat molemmat 79 pistettä, jolloin finaaliluokan paremmuusjärjestys ratkaisi sarjakilpailuvoitonkin Backlundille.

– Toissa vuonna minulle kävi samalla tavalla kuin Marinalle. Tiedän miltä se tuntuu, Sanna Backlund totesi.

– Tiesin, että Wilhelmina on hyvässä vireessä, mutta yksi pudotus tulee niin helposti. Tiesin, että kilpailu tulee olemaan tasainen. Tällä kertaa oli minun vuoroni.

– Hevoseni hyppäsi tosi hyvin, mutta ensimmäisen kierroksen pudotus oli liikaa. No, huomenna on sitten revanssin paikka, sunnuntain loppukilpailuun jo henkisesti valmistutuva Marina Ehrnrooth sanoi.

Kolmanneksi sijoittunut Kullo Kender ja San Antonio oli ensimmäisen kierroksen ainoa nollaratsukko, mutta sai yhden pudotuksen toisella kierroksella. Virolaisen kilpailut jatkuvat huomenna, kun sijoitus toi hänelle toivotun loppukilpailupaikan.

Myös luokan neljäs, Valtteri Reilin ja Welfe de la Vie sekä viides, Julia Engblom ja Verdi saivat paikat kilpailuun, jonka pääpalkintona on Volkswagen Golf henkilöauto.

Laakson ratsastusstadionille saatiin miellyttävä yllätysvieras, kun seiväshyppääjä Minna Nikkanen tuli olympiastadionilta jakamaan palkintoja. Helsingin keskustassa perjantaina Suomen ennätyksen 452 tehnyt huippu-urheilija on nuorempana myös ratsastanut, mutta joutui jättämään ratsastuksen ja muut lajit yleisurheilun viedessä koko ajan enemmän aikaa. Hevosihmisten tapaan hänellä on kotona Jack Russelin terrieri Hilma.

– Se on kohta kolme vuotta ja erittäin energinen. Käymme agilityssä, mutta se ei jaksa keskittyä kovin pitkiä aikoja, Minna Nikkanen kertoi.

Koivusalo voitti …nuorten finaalin

Armeijan harmaissa ratsastanut alokas Joni Koivusalo otti LähiTapiola Future Challenge- finaalin voiton hevosellaan Zorlando. Koivusalo hyppäsi ainoana virhepisteittä uusinnan, johon perusradan jälkeen pääsi vain neljä ratsukkoa. Voiton myötä hän sai itselleen hieman yllättäen paikan sunnuntain loppukilpailuun.

– Tuli niin puskista tämä voitto, että en ole vielä ehtinyt miettiä huomista kisaa, Joni Koivusalo totesi.

– Ainahan sitä voittoa ja autokisapaikkaa vähän toivoo, mutta en sitä nyt niin osannut odottaa. En ole tänä kesänä päässyt kilpailemaan armeijan vuoksi kuin pari kertaa. Hevonen oli tänään aivan huikea, se todella yritti kaikkensa, Koivusalo kiitteli nelisen vuotta hänellä ollutta kisakumppaniaan.

Oman kilpauran tehnyt voittajan isä Jari Koivusalo loisti tyytyväisyydestä.

– Tähän on tähdätty, hyvältä tuntuu. Toiset laittavat tähän paljon rahaa, me kaikki rahamme. Hyvä, että välillä tulee onnistumisia, niin epäonnistumiset unohtuvat, Jari Koivusalo sanoi.

Eniten vastuksistaan Joni Koivusalo pelkäsi viimeisenä uusintaradalle lähtenyttä Stefanie Andersinia FWB-tamma Meadow Lilyllä. Andersin lähtikin radalle tavoitteenaan voitto ja sarjakilpailuvoiton varmistaminen. Voitto meni kuitenkin yhden pudotuksen myötä Koivusalolle.

– Hevosen ongelmana on aina ollut ristilaukka. Lappeenrannan osakisassa yritin korjata laukkoja, jolloin olin liian hidas. Nyt halusin tsempata ja tulin myös riskillä vinosti pudottamalleni esteelle, toiseksi sijoittunut Stefanie Andersin kertoi.

Toinen tila riitti kuitenkin sarjakisan voittoon, josta Andersin antoi ison kiitoksen hevosta lainanneelle isälleen Peik Andersinille. (HäSa)

Asiasanat

Menot