fbpx
Uutiset

Sanna Marin eduskunnan pääministerivalinnan jälkeen: "Luottamus palautuu parhaiten tekojen kautta"

Eduskunta valitsi Sanna Marinin pääministeriksi äänin 99–70.
Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni onnitteli Sanna Marinia heti eduskunnan pääministeriäänestyksen jälkeen. Kuva: Joel Maisalmi
Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni onnitteli Sanna Marinia heti eduskunnan pääministeriäänestyksen jälkeen. Kuva: Joel Maisalmi

Eduskunta valitsi tiistaina tamperelaisen kansanedustajan Sanna Marinin (sd.) uudeksi pääministeriksi äänin 99–70. Poissa äänestyksestä oli 30 kansanedustajaa.

Marin sanoi eduskunnassa pitämässään lyhyessä tiedotustilaisuudessa, että luottamuksen palauttaminen vaatii keskustelua hallituspuolueiden kesken.

– Meillä on yhteinen hallitusohjelma, johon kaikki viisi puoluetta ovat sitoutuneet. Se on se liima, joka hallituksen työtä viitoittaa ja sillä tiellä jatkamme yhdessä.

Hän sanoi uskovansa, että ihmiset katsovat tekoja, joita hallitus saa aikaiseksi.

– Olemme luvanneet suomalaisille ihmisille muutosta, ja nyt meidän pitää lunastaa se lupaus, tehdä ne teot, joista olemme yhdessä hallitusneuvotteluissa kesäkuussa sopineet. Tekojen kautta luottamus palautuu kaikkien parhaiten.

Saamaansa kansainvälistä huomiota Marin kommentoi toteamalla, että ei ole paljon itse seurannut lehdistön kirjoittelua.

– Olen kyllä tietoinen, että Suomen uusi hallitus, pääministeri ja viiden puolueen vetäjät kiinnostavat ihmisiä paljon myös muualla kuin Suomessa.

Marinin hallituksessa jatkavat samat puolueet kuin Rinteen hallituksessa. Hallitukseen kuuluvat sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp. Myös hallitusohjelma pysyy samana.

Eduskunta keskustelee hallitusohjelmasta ensi viikon maanantaina ja äänestää siitä ensi viikon tiistaina.

Rinteen hallitus ehti istua vain runsaat puoli vuotta. Se nimitettiin 6. kesäkuuta. Hallitus kaatui keskustan ilmaisemaan epäluottamukseen pääministeri Rinnettä kohtaan.

Menot