fbpx
Uutiset

Sanna Marin joutui taas selittämään yöllisiä ajelujaan

Pääministeri Sanna Marin liikuttui elokuisessa Lahden-puheessaan keskustelusta liittyen vuodettuihin juhlimisvideoihin ja hänen vapaa-aikaansa. Kuva: Heikki Saukkomaa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on joutunut jälleen selittämään yöllisiä ajelujaan liittyen elokuiseen juhlintaan julkkisten kanssa Helsingin yössä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen teki Marinille kirjallisen kysymyksen, johon pääministerin oli vastattava.

Antikainen halusi muun muassa tietää, käyttikö Marin virka-autoaan tai muuta veronmaksajien kustantamaa kuljetusta 5.–7. elokuuta joko kulkiessaan itse tai kuljettaessaan seurueeseensa kuuluneita juhlapaikasta toiseen.

Antikainen tiedusteli myös, oliko Marin kutsunut virka-asuntoonsa Kesärantaan juhlimaan henkilöitä, joista ei oltu tehty turvaselvitystä.

Viime keskiviikolle päivätyssä vastauksessaan Marin toteaa, ettei käyttänyt viikonloppuna 5.–7. elokuuta valtioneuvoston pääministerin virka-autoa, valtioneuvoston sopimuskuljetuspalvelua tai valtioneuvoston kustantamia takseja vapaa-ajan liikkumiseensa.

Kesäranta-kysymykseen pääministeri vastasi, että “Kesärannassa voi järjestää yksityisiä tilaisuuksia valtioneuvoston kanslian ohjeen mukaisesti ja näin on toimittu. Turvallisuusjärjestelyt ovat olleet normaalilla tavalla läsnä”.

Menot