Uutiset

Sanna Roisko palaa Steelersiin

Naisten salibandyliigassa pelaava Steelers saa riveihinsä kovan luokan vahvistuksen, kun puolustaja Sanna Roisko, 23, palaa kasvattajaseuraansa. Roisko pelasi Steelersissä viimeksi vuonna 2007.

RuRu:ssa uransa vuonna 2003 aloittanut Roisko on pelannut SB-Pro:n riveissä 101 liigaottelua tehoilla 50+63=113. Prossa Roisko saavutti myös SM-hopeaa, SM-pronssia ja Suomen cupin hopeaa.

Vuonna 2011 Roisko siirtyi pelaamaan Ruotsiin Endreen, jossa hänet valittiin vuoden tulokkaaksi. Hän ylsi tuolloin 31 ottelussa tehoihin 10+17=27. Viime kauden Roisko pelasi Djurgårdenissa, joka voitti Ruotsin mestaruuden.

Roisko on pelannut 32 naisten ja 24 tyttöjen maaottelua. Maajoukkueesta tuliaisina on tullut naisten MM-hopea, sekä tyttöjen MM-hopea ja MM-pronssi.

Roisko nähdään teräsnaisten kokoonpanossa jo seuraavassa kotiottelussa 26.10. Hän palaa intoa täynnä Steelersiin.

– On ihan mahtavaa palata taas Hämeenlinnaan. Jengi on loistava ja joukkuehenki hyvä. Kyllähän siihen porukkaan nyt mielellään tulee. Kesällä pääsin jo treenailemaan joukkueen kanssa muutamia kertoja samalla kun pohdin, että jatkanko pelaamista. Tarkoitus oli siis laittaa kengät naulaan täksi kaudeksi ja keskittyä kouluun, mutta eihän tästä lajista helpolla eroon pääse. Ihan loistava fiilis, että sain mahdollisuuden hypätä remmiin mukaan kesken kauden, Roisko iloitsee.

Steelersin päävalmentaja Toni Kankaanpää on iloinen saadessaan Roiskion riveihinsä.

– On aivan mielettömän hienoa saada tämän tason pelaaja meille. Roisko nostaa joukkueen profiilia selvästi. Itsellä on tunne, että iso ympyrä sulkeutuu. Kun aikoinaan Ojoisten koululla ja legendaarisella Punaportin liikuntahallilla aloitettiin, niin pieni ja kovalla asenteella töitä tekevä likka pisti jo silloin silmään, Kankaanpää muistelee. (HäSa)

Asiasanat