fbpx
Uutiset

Sanni Kuparinen heitti kauden parhaansa

Janan isännöimä Janakkala Games eteni paljon perjantaita miellyttävämmissä oloissa lauantaina Liinalammen kentällä.

Kilpailijoita oli paljon ja usea urheilija paranteli ennätyksiään.

Janakkalan Janan Sanni Kuparinen, 14, kiskaisi kauden parhaakseen T15-sarjan keihäässä 32,05, joka syntyi avausheitolla.

– Ensimmäinen heitto oli hyvä, mutta toinen ja kolmas heitto olivat liikaa käden varassa. Käsi varasti enkä saanut kättä oikeaan asentoon, tuumi Kuparinen, joka ei selvinnyt kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Kuparinen voitti perjantaina N17:n kiekon tuloksella 37,00, joka oli hänen ennätyksensä.

– Se oli tuuriheitto, sillä en olisi uskonut noin pitkälle lentävän. Lauantaina juoksin 80 metrin aidoissa tuloksen 13,46. Se oli ihan hyvä siihen nähden, että jäin telineisiin.

Kuparinen osallistui lauantaina myös korkeuteen. Hänen ohjelmassaan on sunnuntaina 100 metriä, pituus ja kuula, joka on näistä kolmesta lajista ykkönen.

– Kiekko on aina ollut päälaji, ja muutenkin olen heittäjä. Seuraava kisa on ensi viikonloppuna Lohja Games, jossa heitän erikokoisella limpulla, Turengin koulun ysiluokan syksyllä aloittava Kuparinen sanoi.

Hämeenlinnan Tarmon Aino Ojaniemi pinkaisi T11:n 60 metrin aitojen eränsä ykköseksi.

– Ihan hyvin meni. Tuulikaan ei haitannut aitomista. Erässäni oli tasaista, mutta puristin voittoon. Tykkään juoksemisesta ja pituudesta, sanoi Ojaniemi.

Luolajan koulun vitosluokalle menevä Ojaniemi sanoo treenaavansa kolme kertaa viikossa ja joskus enemmänkin.

Hartolan Voiman Emil Porvari, 13, ponnisti kolme kertaa yli kuusi metriä. Toisella hän hyppäsi 611, neljännellä 600 ja viidennellä 604. Myötätuulta oli kahdessa hypyssä liikaa, mutta 600 osui sallittuihin oloihin.

– Tämä oli urani paras kisa. Tavoitteenani on hypätä yli 610:n, joka 13-vuotiaiden Suomen ennätys ja piiriennätys. Sen on hypännyt Janne Tolonen, kertoi Porvari.

Tarmon Aino Aalto voitti T10:n korkeuden tuloksella 127.

– Olen tyytyväinen suorituksiini, sillä korkeusvoiton lisäksi sijoituin keihäässä kakkoseksi ennätykselläni. Myös kuula kuuluu lajivalikoimiini, sanoi Aalto.

Janan Julia Pitkänen nautti T11:n 60 metrin aidoista.

– Osallistun kiekkoon, kuulaan, keihääseen, pituuteen, korkeuteen, 150 metrille ja 1000 metrille. Kaikki ovat yhtä kivoja lajeja, kertoi Pitkänen.

Myös Janan Helmi Lipsanen oli iloisella mielellä T11:n aitamatkan jälkeen.

– Juoksu meni tosi hyvin eikä tuulikaan vaikuttanut. Lauantaina kisaan vielä 150 metrillä ja keihäässä. Pituus ja 60 metriä ovat kisaohjelmassa sunnuntaina, Tanttalan koulun vitosluokalle menevä Lipsanen sanoi. HÄSA

Asiasanat

Menot