Uutiset

Sanoma ostaa enemmistön STT:stä – Alma Media ja TS-Yhtymä myivät osuutensa

Suomen Tietotoimisto STT sai uuden enemmistöomistajan, kun Sanoma Media Finland osti enemmistön yhtiöstä.

Sanoma omistaa nyt 75,4 prosenttia STT:stä. Se osti Alma Median ja TS-Yhtymän osakkeet. Omistuspohjan muutos ei vaikuta välittömästi Alman ja TS-Yhtymän asiakassuhteeseen STT:n kanssa. Helsingin Sanomat palaa STT:n asiakkaaksi.

Kaupan tavoitteena oli Sanoman tiedotteen mukaan yksinkertaistaa STT:n omistuspohjaa. STT:n toiseksi suurin omistaja on nyt Keskisuomalainen.

Myös Hämeen Sanomat on yksi STT:n omistajista. 

– STT:n omistuspohja ei vaikuta siihen, kuinka Hämeen Sanomat siihen suhtautuu. Hyödynnämme palvelua samalla tavalla kuin aikaisemminkin, Hämeen Sanomien päätoimittaja Petri Hakala sanoo.

”Ei erityistä syytä jatkaa omistajana”

Alma Media luopuu STT:n omistuksesta, koska sillä ei ole erityistä syytä jatkaa omistajana, kertoo Alma Talentin toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori. Hänen mukaansa kyse on puhtaasti bisneksestä.

–  Pääomat, jotka olivat siellä sijoitettuna, ovat Alma Median osakkeenomistajien pääomia. Emme nähneet siinä bisnesjärkeä, että olisimme jatkaneet tässä. Sanoma toisaalta oli kiinnostunut hankkimaan osuudet ja kehittämään yhtiötä omaan suuntaansa, Loimovuori sanoo.

STT:n uutistuotanto ollut vaikeuksissa

Uutistoimisto STT on ollut vaikeuksissa viime aikoina. Valtion lisätalousarviossa sille myönnettiin 1,5 miljoonan euron kertaluonteinen muutoskauden tuki.

Mediatalojen omistama STT on kipuillut uutispalvelun kannattavuuden kanssa. Kuvatoimisto Lehtikuva ja Viestintäpalvelut ovat olleet kannattavaa liiketoimintaa.

Sanoma kustantaa muun muassa Helsingin Sanomia ja Ilta-Sanomia. Alma Media taas kustantaa muun muassa Aamulehteä, Iltalehteä ja Kauppalehteä. TS-Yhtymä kustantaa Turun Sanomia.

Aamulehti ja Turun Sanomat kuuluvat Lännen Median suurimpiin lehtiin ja myös Hämeen Sanomat kuuluu Lännen Mediaan. HäSa-LM-STT

 

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic