Uutiset

Sanomaton suru

Elämä on loputtomia kysymyksiä. Kysymyksiä, joihin emme aina saa vastauksia. Kysymyksiä, joihin luulemme tietävämme vastaukset.

Nyt olemme hiljaa ja kysymme miksi? On vain hiljaisuus. Suuri suru, suuri ikävä, maailman suru.

Se koskettaa. Se jättää sanattomaksi muttei kylmäksi. Ihmisten myötäeläminen on käsinkosketeltavaa. Huomaa, että ihmisissä on vielä paljon rakkautta, vaikkei sitä aina ohikiitävässä arjessa huomaa.

Ihmisillä on aina niin kiire ettei ehditä huomata rakkaidensa, läheistensä merkitystä. Kuinka moni jättää helposti huomioimatta läheisyyden, rakkauden, yhdessäolon ja toisen huomioonottamisen merkityksen ja kuinka paljon helpompaa on loukata, arvostella tai tuottaa pahaa mieltä lähimmäisilleen kuin rakastaa, välittää, huomioida toisen ihmisen ainutlaatuisen elämän merkitys, sillä jokainen ihminen on tärkeä, ainutlaatuinen, sillä ei ole olemassa vain yksi ihminen yksi kansallisuus,

Tämä valtaisa järkyttävä luonnonkatastrofi oli suuri todiste siitä, että olemme jokainen vain pieniä ihmisiä luonnon mahtavan voiman edessä. Niiden satojen tuhansien menehtyneiden ihmisten elämä oli arvokasta ja niiden, jotka taistelevat hengestään tälläkin hetkellä, ja niiden, jotka jäivät henkiin.

Suru yhdistää kaikki yhdeksi. Rakkaudessa on se voima, joka kantaa suurista suruista menetyksistä huolimatta, vaikkei se aina helppoa ole.

Kunnioitetaan omaa elämäämme ja myös muiden elämää sillä elämä ei ole itsestäänselvyys kenellekään. Se on meitä korkeamman kädessä.

Arlene

Hämeenlinna

Päivän lehti

11.8.2020