Uutiset

Santtu Malin valittiin nuorten golfmaajoukkueeseen

Tawast Golfia edustava Santtu Malin on tällä hetkellä kovassa nousussa suomalaisessa juniorigolfissa. Viime kesänä SM-hopeaa reikäpeleistä voittanut Malin valittiin täksi kaudeksi 16-vuotiaiden poikien maajoukkueeseen.

Seitsemänvuotiaana golfin aloittanut Malin on määrätietoinen urheilijanuorukainen. Tulevan kesän kilpailukalenterista löytyvät niin Italian, Hollannin kuin Suomenkin avoimet juniorimestaruuskilpailut. Pääpaino kilpailuissa on kuitenkin kotimaisella Finnair Junior Tourilla, jossa pelaavat Suomen ykkösjuniorit. Myös muutama kovatasoinen Finnish Tourin kisa Malinin kilpailukalenterista löytyy.

Talven aikana Malin leireili maajoukkueen kanssa Espanjan Costa Ballenassa. Maajoukkue kokoontuu kerran kuukaudessa, ja maajoukkuetoiminnasta Malinilla on pelkästään positiivista sanottavaa.

– Maajoukkuevalmentaja Pasi Purhonen on entinen ammattilaispelaaja ja sen huomaa kaikessa tekemisessä, Malin sanoo.

Myös Malinin henkilökohtainen valmentaja Tapio Sillanpää yhtyy valmennettavansa mielipiteeseen.

– 16-vuotiaiden poikien ryhmä on todella kovatasoinen, parasta mitä Suomessa on koskaan ollut. Ja Purhonen on valmentajana todella hyvä, Sillanpää kehuu.

Tiimi ympärillä

Malinin valmentajana toimiva Sillanpää antaa ison painoarvon toimivalle taustajoukolle menestyksen tavoittelussa.

– Santulla on hyvä tiimi ympärillään, etenkin vanhempien tuki on merkittävä. Myös Golfliiton, Tawast Golfin, Tiilaakso Akatemian ja fysiikkavalmentajan roolit ovat tärkeitä, Sillanpää muistuttaa.

Valmennettavaansa Sillanpää kehuu määrätietoiseksi urheilijaksi, joka saa kilpailutilanteessa itsestään kaiken irti.

– Meidän on helppo kommunikoida, ja Santulla on hyvä keskittymiskyky kaikkeen harjoitteluun, Sillanpää lisää.

Puttiviheriö takapihalla

Yhtenä isona tekijänä Malinin harjoittelussa on kotipihasta löytyvä puttiviheriö.

– Käyn jokaisen kilpailun jälkeen tekemässä palauttavan puttiharjoituksen takapihalla ja viikossa harjoittelen siellä useita tunteja, Malin paljastaa.

Talviharjoittelussa Malin on keskittynyt voimatasojen nostamiseen sekä vartalon kulmien säilyttämiseen lyöntiliikkeen aikana.

– Fysiikkatreeni on auttanut ja mailanpäännopeus on kasvanut selkeästi, Malin kertoo.

Malin on tällä hetkellä ainoa hämeenlinnalainen maajoukkuegolffari. Aulangon Golfklubin Minna Vuorenpää jättäytyi arkkitehtiopiskeluiden vuoksi syrjään naisten maajoukkueesta, ja Tawast Golfin Saara Nylander kärsii loukkaantumisesta, joka on estänyt lajiharjoittelun kokonaan talvikauden aikana. (HäSa)

Asiasanat