fbpx
Uutiset

Santtu Malinin suuntana Skotlannin viheriöt

– Rauhallinen kaveri, mutta todella arvostettu muiden pelaajien keskuudessa. Kaikki tykkäävät Santusta, hänessä on sellaista reiluutta, jota jätkät arvostavat.

Näin kuvailee poikien alle 18-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja Pasi Purhonen suojattiaan Santtu Malinia.

Tawast Golfia edustava Malin valittiin Suomen joukkueeseen ensi viikolla Skotlannin Murcar Links -kentällä pelattaviin EM-joukkuekilpailuihin.

Muut EM-joukkueeseen valitut pelaajat ovat Iiro Eskelinen, Aleksi Myllymäki, Matias Sipponen, Otto Vanhatalo ja Jonas Väisänen.

Poikien ja naisten maajoukkueet hakivat viimeisiä asetuksia EM-reissuilleen viikonlopun ja alkuviikon aikana Linna Golfissa. Pojat olivat myös nostattamassa joukkuehenkeä Evon maisemissa, tosin laihoin tuloksin.

– Eihän sieltä oikein kalaa tullut, yksi kirjolohi saatiin. Mutta meidän joukkueessa on hyvä yhteishenki, kaikki tulevat hyvin toimeen toistensa kanssa, Malin valotti joukkueen sisäisiä kemioita.

Viimeistelyleirillä pojat viettivät paljon aikaa Linna Golfin kentällä. Entisenä huippupelaajana Purhonen osaa antaa pojille vinkkejä, miten tiukat pelit saadaan käännettyä voitoksi.

– Pasi on todella hyvä valmentaja. Hän on pelannut vähän kovempiakin kisoja, joten hänen neuvojaan kannattaa kuunnella. Suurimman työn olemme kuitenkin tehneet lähipelin kanssa, se on kehittynyt Pasin kanssa selkeästi eniten, Malin kehui.

Tuttu kisakenttä

Poikien joukkue kävi keväällä tutustumassa Murcarin kenttään. Aberdeenin lähistöllä sijaitseva kenttä on perinteikäs links-kenttä.

– Kenttä oli aika lyhyt, mutta vaikea. Nyt siellä on kuulemma sellaista polvenkorkuista heinää reuna-alueilla, ja väylät ovat todella kovat, Malin kertoi kisa-areenasta.

Pojat suuntaavat Skotlantiin lauantaina, ja he ehtivät muutaman päivän ennen keskiviikkona alkavaa urakkaa. Aluksi on ohjelmassa lyöntipeliosuus, jossa joukkueen tavoitteet ovat selkeät.

– Kahdeksan parhaan joukkoon pitäisi päästä. Sen jälkeen on mahdollisuuksia mihin vain. Itse tekee parhaansa, antaa hyvän panoksen, sen pitäisi riittää, links-golfista pitävä Malin sanoi.

Yksilöurheilijat joukkuekisassa

Pelaajien arvostusta nauttivat joukkuekilpailut ovat amatöörigolfin isoimpia vuotuisia huipennuksia. Skotlannin EM-kisoihin valmentaja Purhonen johdattaa nälkäisen porukan.

– Joukkuekisassa on aina oma suolansa. Golf pelinähän ei muutu mihinkään, vaikka joukkuekisaa pelataankin. Meillä on tasainen porukka kasassa. Aleksi Myllymäki oli mukana jo viime vuonna, ja Yhdysvalloissa koko talven kovia kisoja pelannut Otto Vanhatalo on myös vahva kortti, Purhonen kertoi.

Viiden kisapäivän urakka ei ole amatöörigolfissa jokapäiväistä touhua, sen Purhonenkin on huomioinut.

– Viikko on normaalia huomattavasti pidempi. Parin harjoituspäivän jälkeen on ensiksi lyöntipelivaihe ja sitten erikseen useampi päivä reikäpelejä. Viikko on myös hyvin kaksijakoinen – lyönti- ja reikäpelit ovat ihan eri pelejä. Lyöntipeli on kuitenkin avainasemassa, jotta pääsee hyvistä asemista reikäpeleihin, eurooppalaisen golfin tasonlaajennuksen huomannut Purhonen muistutti lopuksi. (HäSa)

Asiasanat

Menot