fbpx
Uutiset

Sara Hankela viides kauden avauksessaan

Hypyissä ja pirueteissa hyvin onnistunut Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden Sara Hankela avasi kilpailukautensa viidennellä sijalla sunnuntaina Hämeenlinnassa luistellussa HTL Golden Skate -cupissa. Kilpailujen kovimmassa luokassa, SM-noviiseissa luistellut lempääläläinen Hankela keräsi lyhytohjelmastaan pisteet 31,89. Luokkavoittoon luisteli Leppävirran Taitoluistelijoiden Olivia Hentunen pistein 36,33. SM-noviiseissa luisteli myös HTL:n Vilhelmiina Saloranta, joka sijoittui 14:nneksi pisteillä 27,73.

Tänä vuonna 14 vuotta täyttävä Hankela oli naama hymyssä luistelunsa jälkeen.

– Olin kyllä tosi tyytyväinen. Piruetit oli tosi hyviä ja hypytkin onnistui hyvin, ensimmäisen kilpailunsa uudella ohjelmalla luistellut Hankela sanoi.

Salorannan luistelu oli myöskin upeaa katseltavaa, vaikka hieman jäi hampaankoloonkin.

– Ohjelma sujui suunnitellusti. Tämä oli minulle kauden eka kisa, eli vähän sinne jäi parannettavaa. Pari silmukkaa ei varmaan näyttänyt ihan silmukoilta, Saloranta nauroi.

Hankela ja Saloranta ovat molemmat luistelleet nuoresta pitäen, ja heidän valmentajanaan kilpailuissa toiminut Vera Petramaa kehuikin tyttöjen tämän hetken tasoa.

– Meidän seurassa ei ole pitkään aikaan ollut näin lahjakkaita tyttöjä!

B-noviisien luokassa luistellut HTL:n Taika Tuhkasaari keräsi omasta esityksestään mukavat 44,97 pistettä, joka riitti niukkaan voittoon ennen Hyvinkään Taitoluistelijoiden Elina Lepistöä (43,93). Taitoluistelijat ovat ahkeria harjoittelijoita, ja siihen Tuhkasaarenkin menestys perustuu.

– Harjoittelen 10–12 kertaa viikossa, Kiira Korpea esikuvanaan pitävä Tuhkasaari kertoi.

Luokkavoitosta huolimatta Tuhkasaari ei ollut täysin tyytyväinen ohjelmaansa.

– Ei ollut ihan paras päivä, mutta ihan hyvin meni. Esittäminen oli tänään parasta, ensimmäistä vuottaan B-noviiseissa luisteleva Tuhkasaari jatkoi.

Yli 300 luistelijan kilpailut olivat iso ponnistus Hämeenlinnan Taitoluistelijoille. Kaikki meni suunnitelmien mukaan, ja kilpailujen järjestelyistä vastannut HTL:n valmentaja Satu Petramaa kiittelikin eri tahoja.

– Tämä oli tapahtumana hirveän onnistunut. Pitää antaa kiitokset tuomareille ja talkooväelle, jota ilman tällaisia isoja tapahtumia ei millään voisi järjestää. Ja totta kai kiitokset 300 iloiselle luistelijalle, he tämän tapahtuman tekevät.

HTL:n seuraava iso luistelutapahtuma on joulukuun 14. päivänä järjestettävä joulunäytelmä, jota kutsutaan katsomaan kaikki Hämeenlinnan alueen päiväkodit. HäSa

Asiasanat

Menot