fbpx
Uutiset

Sari Pääaho avasi EM-kilpailun voitolla

Riihimäen raveissa oli torstai-iltana paljon normaalia ravi-iltaa kansainvälisempi tunnelma, kun naisamatööriohjastajien EM-kilpailut käynnistyivät kahdella osalähdöllä. Kilpailijoita on 13 maasta, ja EM-titteli ratkeaa perjantaina Jokimaan raveissa, jossa myös ajetaan kaksi osalähtöä.

Suomalaisittain kilpailu alkoi upeasti, kun avauslähdössä tyrnäväläinen Sari Pääaho ohjasti voiton akaalaisen Vesa Uotilan valmentamalla Misty McCoolilla.

Kilpailun voitoikkain ohjastaja, urallaan 642 voittoa ajanut Saksan Marie Lindingen piti johtopaikan Who’s Gentlemanilla. Sari Pääaho pääsi saksalaisen taakse hyviin kyttäysasemiin.

Loppukaarteessa Misty McCool karkasi muilta selvään voittoon ajalla 18,6a. Toiseksi kiri espanjalaisen Maria Barvcelon Dison World ja kolmas oli norjalaisen Jessika Sidbäckin ohjastama International Diva.

– Kai tämä kotivoitto oli, vaikka en ole koskaan täällä ohjastanut, Sari Pääaho vitsaili.

Uransa 37. voiton ajanut Pääaho nautti voitostaan täysin siemauksin. 

– Tuntuu tosi hienolta. Koitin startissa vain pitää johtoon menneen selän. Takasuoralla tuntui, että olemme voittotaistossa, jos vain tilaa saadaan. Tilaa tuli sopivasti ja sitten yritin ajaa muilta karkuun.

Toisessa osalähdössä Pääahoa ajoi Johan Nashin johtaneen Baltic Yankeen rinnalle, mutta loppukaarteessa Johan Nashin eväät oli syöty. Viidennestä ulkoparista kirineen norjalaisohjastaja Amanda Robertsenin Especial Enough näytti pitkään voittajalta, mutta loppusuoralla itävaltalainen Gundula Bauer löysi kiritilaa Pääahon takaa ja Summer Prince kiri yllätysvoittoon ajalla 18,7a.

Kahden ajetun osalähdön jälkeen Espanjan Maria Barvcelo on johdossa 22 pisteellä, mutta kilpailu on erittäin tasainen. Sari Pääaho jakaa viidettä sijaa 18 pisteellä. HäSa

Asiasanat

Menot