Uutiset

Sarjakärki oli jo liian kova

Iittala-hallissa nähtiin sunnuntaina toisena vuonna peräkkäin salibandyn liiganousijan juhlat. Ikävä kyllä tälläkään kertaa juhlija ei ollut kotijoukkue, vaan murskanumeroin 13-2 (5-1, 0-1, 8-0) Steelersin kaatanut oululainen OLS.

OLS karkasi voitolla kahdeksan pisteen päähän kakkosjoukkue Indiansista, kun pelejä on kummallakin jäljellä enää kolme. Pitkä bussimatka Iittalasta Ouluun lyheni varmasti samalla huomattavasti.

-Kyllä se lyheni aika huikeasti. Ei kiinnosta pätkääkään, millainen ilma ulkona on. Aika raju se kuulemma on. Nyt matka saa pidentyäkin, kunhan vaan pääsemme jossain vaiheessa aamulla kotiin ja saunaan. Huikea juttu, myönsi OLS:n valmentaja Jarmo Härmä, joka oli joutunut asiaan kuuluen vaatteet päällä suihkuun.


Keskittyminen pysyi

OLS:n käskijä sai pidettyä pelaajiensa ajatukset pelissä koko 60 minuuttia, vaikka voitto varmistuikin jo hyvissä ajoin. OLS johti ensimmäisen erän jälkeen 5-1 ja iski heti kolmannen erän alussa kaksi maalia lisää. Lopussa Steelers turhautui ja otti paljon jäähyjä, joiden aikana OLS kaunisteli numerot pelitapahtumiin nähden ehkä vähän liian suuriksi.

-Eilisen jälkeen, kun tiesimme että homma on katkolla, oli nollaaminen vaikeaa. Tämä on kuitenkin niin fiksu ja huikea jengi, ettei fokusta tarvinnut pelin aikanakaan painottaa. Lisäksi pitää korostaa kapteenimme roolia. Tapio Ala-Rautalahti on loistava johtaja, valmentaja kehui.

Härmän mukaan OLS on oikealla paikalla sarjataulukossa.

-Olimme ylivoimaisesti Divarin paras joukkue – urheilullisin, pallollisesti ja pallottomana paras ja meillä oli leveä materiaali, Härmä listasi.


Ankea kotipäätös

Steelersin peli oli parhaassa kuosissa kauden viimeisen kotiottelunsa toisessa erässä, jonka se myös voitti.

-Peli repesi vähän kolmannessa erässä. Vastustajalla oli hirveä syke loppuun asti, ja meillä selkäranka katkesi lopussa, kun häkkejä tuli tarpeeksi. Toinen erä oli meiltä hyvä. Siinä paransimme selvästi. Ensimmäisessä erässä olimme periaatteessa hereillä ja tilanteissa mukana, mutta purimme energiaa vähän vääriin asioihin, mietti Steelersin valmentaja Mikko Koivistoinen.

Kotijoukkue oli vahvasti eri mieltä tuomareiden (Markku Heikkinen ja Miikka Lähdesmäki) tuomioista jo ensimmäisessä erässä. Päätöserässä Steelers sai jäähyjä jo urakalla, kun sille tuomittiin neljä kakkosta ja Joonas Jokipalon viisiminuuttinen.

-Keltapaitainen joukkue (OLS) pystyi tänään keskittymään ihan täysillä omaan tekemiseensä, vaikka kaksi punapaitaista yritti hämmentää ja sekoittaa aika hämmästyttävän epäonnistuneella linjallaan. Me emme pystyneet pitämään kasettia kasassa ja sillä OLS sai homman hoidettua ekassa erässä, Koivistoinen kertasi.

Steelersiltä onnistuivat maalinteossa Iiro Nurminen ja Sami Saarinen. OLS:n nousua sinetöivät tehokkaimmin Erkki Latvalehto (3+2), Anssi Soini (3+1) ja kehuttu kapteeni Ala-Rautalahti (2+1). Steelers pelaa divaria ennen kesälomaa vielä kaksi kertaa vieraissa. (HäSa)