Uutiset

Sarjakärki oli liian kova Steelersille

Nousua salibandyliigaan hamuava sarjakärki SB Vaasa oli Hämeenlinnan Steelersille liian kova pala lauantaina Divarin kierroksella. Iittala-hallissa vieraillut vaasalaisryhmä vankisti asemiaan kärkipaikalla ottamalla voiton maalein 7–5 (2–3, 3–1, 2–1).

Steelers aloitti ottelun pirteästi ja oli johdossa ottelun puoliväliin asti. Sen jälkeen SB Vaasa tasoitti ja meni ohi, mutta Steelersin ottelun ykköstykki Pyry Peltonen nostatti kotijoukkueen toiveita vielä kolmannen erän lopussa tuomalla hämeenlinnalaiset tasoihin ottelun kolmannella maalillaan.

Vaasalaisten tehokkain pelaaja Arttu Kukko (2+2) laukoi kuitenkin joukkueensa uudelleen johtoon noin minuuttia myöhemmin, eikä Steelers enää päässyt tasoihin. Kari-Matti Viinamäki viimeisteli loppunumerot tyhjään maaliin ottelun loppuhetkillä.

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Steelers sinnitteli neljällätoista pelaajalla ja piti sarjakärkeä pitkään ahtaalla.

– Eihän tappio tietysti lämmitä, mutta joukkue heittäytyi peliin hienosti. Painoimme neljällätoista pelaajalla koko pelin, mutta bensa riitti, ja pelaajat olivat aktiivisia koko ottelun ajan. Tiesimme, että joudumme puolustamaan. Teimme sen tänään antaumuksella. Askiin jäi varmasti kaikki, ja silloin valmentaja voi olla tyytyväinen, Järvinen arvioi.

Vaasa laukoo paljon

Järvinen ei osannut heti pelin jälkeen arvioida, miksi sarjakärki oli lauantaina muutamalla maalilla hämeenlinnalaisia parempi.

– Vaasalla ei ole välttämättä ratkaisuvoimaa meitä enemmän, mutta se laukoo tässä sarjassa ylivoimaisesti eniten. Silloin, kun laukoo, menee pallo välillä maaliinkin. Me puolestaan emme päässeet yhtä usein paikoille, mutta sekin oli tiedossa. Iskimme kuitenkin hyvin vastaan ja pidimme pelin tasaisena. Yksittäistä syytä Vaasan paremmuuteen en osaa sanoa, mutta tuon verran parempi se oli, Järvinen myönsi.

Steelersin tehomiehen Peltosen mielestä Vaasan pelaamisesta näkee, että se on Divarin kärkijoukkue.

– Se tekee paikoista hyvin maaleja. Me emme kuitenkaan saa painaa päätä rintaan. Taistelimme hyvin, vaikka meillä oli tärkeitä pelaajia poissa. Eivät tuollaiset numerot nyt hyväksyttävät ole, koska tappio tuli, mutta pahemminkin olisi voinut käydä. Joukkueen esitys oli ryhdikäs, Peltonen mietti.

Farmista ponnistaen

Hämeenlinnalaisen salibandykoulun kasvatti on päässyt tällä kaudella mainiosti sisään miesten Divarin vauhtiin.

– Tiesin kauden alussa, että Divari on aika kaukainen haave, ja että joudun ponnistamaan farmista. Vähitellen on kuitenkin alkanut luistaa, mutta yllätyksenä tämä on itsellenikin tullut. Itseluottamus kuitenkin kasvaa jokaisesta onnistumisesta, hyökkääjä muistutti.

Peltosen kolmannen maalin kunniaksi katsomosta lensi kentälle ison maailman tyyliin lippalakki. Sen heittäjäksi paljastui lopulta entinen Steelers-kippari Kaj Palmroth.

– Joo, se oli Kaitsun hattu. Tuntuihan tilanne ihan hyvältä, mutta joukkue tulee aina ensimmäisenä, joten siksi harmittaa, Peltonen sanoi.

Peltosen lisäksi Steelersiltä onnistuivat maalinteossa Samuli Hirvonen ja Jarno Mäkinen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020