fbpx
Uutiset

Sarjakärki ratkaisi toisessa erässä

Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekkonaiset ylsivät hyvään esitykseen SM-sarjan kärkijoukkuetta JYPiä vastaan, vaikka pisteisiin asti joukkueen peli ei sunnuntaina Metritiski-areenassa riittänytkään. JYP otti Hämeenlinnassa Kerhosta voiton maalein 1–3 (0–0, 0–3, 1–0).

JYP ratkaisi tasaisen ottelun sen toisessa erässä. Sanni Hakalan kaksi maalia ja Jenni Hiirikosken (1+1) vastakiekkoon täräyttämä avausosuma päästivät sarjataulukon ykkösjoukkueen kolmenmaalin karkumatkalle, eikä HPK enää onnistunut nousemaan tasoihin.

Paikkoja HPK:lla kyllä jo avauserässä, mutta maalinteko oli sille vaikeaa. Tiina Saarimäki oli ainoa hämeenlinnalaisten onnistuja, vaikka Kerho pääsi kolmannessa erässä pelaamaan lähes kaksi minuuttia kolmella viittä vastaan ja lopussa hakemaan kavennusta jopa kuudella kolmea vastaan. 30 kertaa jyväskyläläisten maalissa torjunut Tiina Ranne oli kuitenkin sunnuntaina erinomainen.

HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen kehui pelin tasoa, eikä syyttä.

– Peli oli hyvä. Olemme selvästi harpanneet ison askeleen joukkueena eteenpäin. Pystymme panemaan aika hyvin kampoihin, vaikka vastustajalla on maailmanluokan pelaajia. Seuraavalla kerralla on tarkoitus mennä jo ohi, Mäkinen sanoi.

Päävalmentajakin nosti esiin Kerhon tehottomuuden.

– Viimeistelyssä olimme tänään huonompia. Se on asia, mikä meidät tällä hetkellä tuosta joukkueesta erottaa. Torjunnatkin sen kertovat (23–30). Pystyimme luomaan paikkoja enemmän kuin vastustaja, mutta se teki niistä maalit kovemmalla prosentilla. Hyvä suoritus kuitenkin joukkueelta.

Kerho hävisi joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen tällä kaudella maalein 7–3, mutta sunnuntain ottelu oli paljon tasaväkisempi.

– Koko joukkueen tekeminen, vauhti ja ehkä sellainen taktinen pelaaminen on parantunut. Meille tuli toisessa erässä pieni nukahdus, ja vastustaja rokotti välittömästi paremmalla viimeistelyllä, Mäkinen mietti.

HPK:sta pääsi tehopisteille maalintekijä Saarimäen lisäksi maalin syöttänyt. Johanna Koivula. Kiira Laine torjui HPK:n maalissa 23 kertaa. HäSa

Asiasanat

Menot