Uutiset

Sarjakärki Vihti oli liian vahva Paukulle

Hämeenlinnan Paukun vieraspelimatka Vihtiin sujui jokseenkin odotetusti. Sarjan kärkijoukkueen rutiini oli liian kova hämeenlinnalaisten purtavaksi, joten loppulukemat olivat kotijoukkueelle 2-0 (4-0, 8-2). Vihti ei ole yhdeksässä ottelussa menettänyt yhtäkään pistettä.

-Onhan se tiedetty, että Vihti on tämän sarjan kovimpia. Heillä noin puolella joukkueessa on superpesis-taustaa. Meillä taas oli tänään kokoonpanossa viisi vai kuusi juniori-ikäistä, Paukun pelinjohtaja Toni Ojala sanoi.

Ojala näki omiensa esityksessä hyvää ja huonoa.

-Numeroista huolimatta olen todella tyytyväinen ulkopeliin. Muutamaa pientä virhettä lukuun ottamatta ulkopeli alkaa löytää sen suunnan, mitä pitääkin, Ojala sanoi.

-Sisäpeli taas takkusi. Emme saaneet ykköstilanteita purettua, joten ei siinä syntynyt kunnon kotiutustilanteitakaan.

Paukun juoksuista toisen löi Maria Kankkio ja toinen tuli harhaheitolla. Etenijäjokerina Heidi Nieminen teki erinomaista työtä, ja Outi Ahon työskentely ulkopelissä ykkösvahtina oli ensiluokkaista.

Yleisesti ottaen Ojala on tyytyväinen siihen, kuinka nuoria on onnistuneesti ajettu joukkueeseen sisään. Juniori-ikäiset Aliisa Aakula ja Jonna Luopa saivat Vihdissä aiempaa enemmän vastuuta.

-Me yritimme pelata koko joukkueella sisäpeliä, eli nuoria pelasi entistä enemmän numeroilla eikä jokereina. Emme onnistuneet tällä kertaa, mutta tämä on satsausta tulevaisuuteen. Jatkossa voi löytyä enemmän ratkaisijoita muutenkin kuin lyöjistä numerot 1-4.

-Neljäs sija on tällä hetkellä hyvä, koska sillä pääsisi lohkovälieriin. Nyt on toisen ottelukierroksen alkajaiseksi pahin vastus saatu alta pois. Kyllä kaikkien muiden pitää tehdä hyviä suorituksia, jos aikovat meidät voittaa, Ojala kiitteli etenkin ehostunutta ulkopeliä. (HäSa)