Uutiset

Sarjakolmonen kukisti PIskun naiset

Pekolan Iskun naiset aloittivat vuoden salibandyn 1. divisioonassa tuplaviikonlopulla kotisalissaan Jukolassa.

Lauantailta alla oli avausvoitto, mutta sunnuntaina sarjakolmonen Joutsenon Kataja oli vahvempi maalein 8–3 (3–1, 4–0, 1–2).

– Totta kai avausvoitto nosti itseluottamusta, mutta tiesimme, että tänään vastus oli paljon kovempi. Lähdimme rohkeasti karvaamaan, mutta se ei riittänyt. Fyysisyydessä hävisimme ja vastustaja oli teknisesti hyvä. Joka osa-alueella olimme pykälän perässä, tunnusti PIskun valmentaja Antti Koskinen.

PIsku tuli peliin hyvin, loi tilanteita ja puolusti aktiivisesti. Vetoja peitettiin ja loput otti hyvän pelin torjunut Irja Löytömäki.

Avausosumansa JoKa onnistui iskemään ajassa 14.25 ylivoimalla, mutta tasakentin kotijoukkue jatkoi hyviä otteitaan ja Outi Leinonen kavensi Elina Hämäläisen (0+2) syötöstä.

Toista erää JoKa vei selvemmin ja ratkaisi ottelun tekemällä neljä maalia. PIsku taisteli tuttuun tapaan loppuun asti ja kun vieraat alkoivat väsyä, tilanteita syntyi ja pari lisämaalia tekivät Minna Kuisma sekä Miia Salminen, joka on ollut PIskun kauden tehokkain (8+5).

PIsku voitti päätöserän ja kokonaisuutenakin ero sarjan kärjen ja jumbon välillä oli yllättävän pieni. Laukaukset maalia kohti vei PIsku 31–27, mutta JoKalle on tehty sarjassa vähiten maaleja ja jälleen Tanja Röyskö vieraiden maalissa pelasi hyvän pelin.

– Emme ole luovuttaneet, vaan taistelemme sarjapaikasta. Tiedossa on joukkueet, jotka kevätkaudella pitää voittaa, mutta myös näiltä kovemmilta ryhmiltä pitäisi pisteitä saada. Sarja on kova ja meiltä puuttuu loukkaantuneina ykkösmaalivahti sekä kentällinen pelaajia, Koskinen totesi. (HäSa)

Asiasanat