Uutiset

Sarjanousija vain kevyt suupala Cocksille

Käsipallon SM-liigan sarjanousija Paraisten IF sai keskiviikkona kylmää kyytiä Riihimäellä. Hallitseva Suomen ja Baltian liigamestari Cocks rökitti vieraat puolivaloillakin suurinumeroisesti 37–12 (20–5). Ennen kolmen vierasottelun putkea ja maaottelutaukoa Cocks on puhtaalla pelillä runkosarjan ykköspaikalla. Parainen puolestaan pysyy visusti sarjan hännillä.

Vaikka SM-liigassa on syksyllä hieman pidempi tauko, ei riihimäkeläisjoukkue lepää laakereillaan. Vajaan kahden viikon kuluttua arvotaan Cocksin tuleva EHF Champions –liigan vastustaja.

– Silloin tiedetään myös, pelataanko ottelu 20. vain 27.11. Se kuitenkin on jo varmaa, että ottelu pelataan Hämeenlinnassa, Cocksin manageri Jari Viita paljasti.

Paraisten ottelun avausjakso kulki ennalta odotettuja latuja. Cocks aloitti terävästi ja oli jo muutamassa minuutissa tehnyt seitsemän maalin kaulan. Jakson puolivälissä oli kuitenkin nähtävissä, ettei epätasainen kamppailu motivoinut riihimäkeläisiä. Leikittely ja hieman liiankin näyttävät kuviot armahtivat vierasjoukkueen kaikkein rumimmalta selkäsaunalta. Puolitehoillakin Cocks ajeli silti peräti 15 maalin taukojohtoon.

Toisella jaksolla ei pelin ilmeessä nähty suuria muutoksia. Cocks kierrätti pelaajiaan ja koeajoi erilaisia hyökkäyskuvioita. Puolustuspäässä selkeästi isokokoisempi ja fyysisempi kotijoukkue pääsi melko helpolla. Paraisten hyökkäyksistä iso osa tyrehtyi joko syötönkatkoon tai puolittaiseen ratkaisuyritykseen.

Lopuista ratkaisuista huomattavan osan napsi maalivahti Kalle Alander. Nuorukainen pelasi nyt ensi kertaa tällä kaudella koko ottelun ja kantoi vastuun tyylikkäästi. 21-vuotias vahti kirjautti tililleen peräti 18 torjuntaa. Alander oli joukkueensa tukipilari myös silloin, kun cocksilaisten motivaatio ei enää riittänyt 100-prosenttiseen puolustustyöskentelyyn.

Urheilulliselta anniltaan vaatimattoman pelin iloisimpia ilmestyksiä oli Alanderin ohella Robin Sjöman. Kaksi kuukautta käsivamman takia peleistä sivussa ollut keskushyökkääjä teki nyt komean paluun ja sai viettää kentällä suuren osan ottelusta.

– Käsi tuntui ihan hyvältä ja oli ilo päästä taas pelaamaan, Sjöman hymyili.

– Olen ollut treeneissä mukana kolme viikkoa, joten tuntui todella hyvältä päästä vihdoin tositoimiin. Ihan kivasti tuli peliaikaakin, Sjöman totesi.

– Vähän puolivauhtinen pelihän tämä oli, mutta meiltä ihan kunnollinen esitys, Sjöman arvioi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic