Uutiset

Sarjapaikan varmistuminen …oli Steelersin mestaruus

Jännäksi meni, mutta voitto maistui tosi maukkaalta. Steelers varmisti sarjapaikan myös ensi kaudeksi salibandyn Divariin, kun se kukisti M-Teamin 5–4 (2–1, 3–0, 0–3) keskiviikkona Iittala-hallissa.

Steelers tarvitsi vähintään yhden pisteen ensi kauden sarjapaikan varmistamiseen. Kahden erän jälkeen se johti vahvalla pelillä 5–1, mutta helsinkiläisjoukkue kavensi päätöserässä kolmella osumalla ja laittoi pelin huipputiukaksi. M-Teamin ohut oljenkorsi pääsystä liigakarsintaan katkesi tappion myötä.

– Jännää oli. Emme osanneet johdossa pelaamista. Vastustaja pääsi ylivoimalla pelin mukaan kolmannessa erässä, sanoi Steelersin luotettava kapteeni Jarno Mäkinen.

– Meillä oli kuusi tappiota alla, mutta nyt pystyimme kauden parhaaseen peliin. Meillä oli kaksi ottelupalloa (peli vielä lauantaina) sarjapaikan varmistamiseen. Tämä oli meidän mestaruus. Nyt saunotaan lujaa, selvitti puolestaan Steelersin onnellinen valmentaja Jani Järvinen.

Jokipalo antoi alkutahdit

Steelersin Joonas Jokipalo avasi maalihanat ennen avauserän puoliväliä Ville Neitolan syötöstä. M-Teamin tehomies Riku Reunamäki oli osunut jo ennen Jokipalon tasoitusta.

Puolustaja Sami Ruotsalainen nousi hienosti ja teki toisen maalin Teemu Virtasen alustuksesta.

Steelers jäädytti etenkin toisessa erässä vierailijan tehoketjun Riku Reunamäki, Antti Itkonen ja Janne Makkonen pitkällä pallollisella oman pään varmalla pelillä.

Steelers myös teki kolme osumaa nimenomaan kakkoserässä. Julius Aaltonen osui kaksi kertaa ja Samuli Hirvonen (1+1) kertaalleen. Kapteeni Mäkinen ja hänen pakkiparinsa Tuomas Mikkola syöttivät molemmat yhden maalin. Aaltonen näytti soolomaalillaan hienoa teknistä osaamista.

– Tarkoituksena oli pitää Reunamäen ketju pois pallosta. Tapoimme niiden pelin, se toimi tällä kertaa, vaikka he pääsivätkin kolmannessa erässä vielä pisteille, Mäkinen sanoi.

Jokinen torjui rankkarin

Steelersin maalivahti Juha Jokinen venyi yhteensä 19 torjuntaan. Päätöserän puolivälissä Jokinen torjui yhden maalin tehneen Robert Anderssonin rankkarin.

Loppuhetket olivat tosi tiukat, kun Henry Saario kavensi maalin päähän kolmisen minuuttia ennen loppua ja M-Team otti pois maalin suulta päätöserän puhtaasti torjuneen Ossi Rannalan. M-Team ei kuitenkaan kyennyt tasoitukseen.

Näin Steelers pääsi aloittamaan oman juhlansa.

– Teräs taipuu, mutta ei murru. Tällä kaudella on voitettu ja hävitty, mutta olemme aina jättäneet sielun kaukaloon. Puheenjohtaja antoi ennen kauden alkua ohjeen, että älä luovuta. Tämä on ollut huikea retki. Pelaajien heittäytyminen peliin oli tärkeintä. Joukkuetta ei saanut ylivalmentaa. Tunteet on pinnassa, Järvinen tunnelmoi.

Pelirohkeus kiitettävä

Järvinen kiitteli joukkueen pystyneen keskiviikon pelissä hyvään pelirohkeuteen.

– Olimme pallollisesti rohkeita. Hiukan jouduimme heittämään palloa päätyyn, kun vastustaja on kova vastaiskujoukkue, Järvinen tuumasi.

Tämän kauden Divarista tippuu kovia joukkueita.

– Nyt käy niin, että kymmenen voiton joukkue tippuu sarjasta. Se on väärin, Järvinen sanoi.

Mäkinen muistutti, että joukkue laittaa vielä kaiken peliin lauantaisessa kauden päätösmatsissa, jossa SB Welhot saapuu Iittala-halliin.

– Haluamme voittaa viimeisen pelin. Teemme lauantain pelistä vielä hienon tapahtuman. Tämä kausi oli erilainen kuin pari aiempaa kautta, sillä nyt oltiin alhaalla. Selvitimme paineet. Nyt se palkittiin, hän tuumi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020