Uutiset

Sarjateeskentelijä joutuu oikeuden eteen

Brittiläinen sarjateeskentelijä joutuu helmikuussa vastaamaan oikeudessa viimeisimmästä kolttosestaan eli tunkeutumisesta Britannian kuninkaallisen perheen Windsorin linnaan.
Michael Hammond, 36, onnistui viime toukokuussa pääsemään linnan turvamiesten ohitse teeskennellen olevansa poliisi.

Hammond ei suinkaan ollut toukokuussa asialla ensimmäistä kertaa, vaan miehen rikosrekisteristä löytyy peräti 102 merkintää.

Erityisen mielistynyt Hammond on poliisina esiintymiseen. Taannoin hän näytteli Britanniaan matkalla olleella autolautalla Interpolin edustajaa, jonka mukaan lautalla matkannut irakilaisperhe kuului al-Qaida-terroristiverkostoon.

Hammondin Windsor-tempaus herätti Britanniassa suuren kohun, sillä kuninkaallisen perheen turvajärjestelyitä tiukennettiin sen jälkeen, kun Aaron Barschak -niminen vitsiniekka onnistui kesäkuussa 2003 hivuttautumaan mukaan prinssi Williamin 21-vuotissyntymäpäiville Windsorin linnassa.

Hammondin puolustusasianajaja Lucy Kennedy selittelee päämiehensä tekosia toteamalla, että useimmiten Hammondille hyvin maittavilla alkoholijuomilla on ollut osuutta asiaan.

STT-AFP

Mötley Crüen Vince Neil solmi neljännen avioliittonsa

Monen sortin tempauksistaan tunnetun hörhöbändi Mötley Crüen solisti Vince Neil osoitti vaihteeksi hempeämpää puoltaan. Mies on vienyt Las Vegasissa vihille tyttöystävänsä Lia Gerardinin, kertoo E! Online. Neilille avioliitto on jo neljäs, Gerardinillekin toinen.

Hääjuhlallisuuksissa sunnuntaina hääri kukkona tunkiolla mies, joka on seremoniamestari ihan kirjaimellisestikin: MC Hammer. Vieraiden joukossa nähtiin muun muassa Vince Neilin bändikaverit Nikki Sixx ja Tommy Lee, Dennis Rodman ja Playboyn keskiaukeamallakin kunnostautunut Brande Roderick.

Sulhanen bändeineen esiintyy Suomessa kesällä kahdella paikkakunnalla. Mötley Crüe nähdään 7. kesäkuuta Helsingin Jäähallissa ja 8. kesäkuuta Turku-hallissa.

STT

Nukkumalla hoikemmaksi

Ihmiset, jotka nukkuvat vähän, myös lihovat helposti, väittää Amerikassa tehty tutkimus.

– Keskitämme liikaa huomiota ruokavalioon ja fyysiseen harjoitteluun. Näin unen osuus laihduttamisessa on jäänyt liian vähälle huomiolle, sanoo Fred Turek Northwestern-yliopistosta.
Uni-lihavuus-tutkimuksessa seurattiin tuhannen ihmisen unen ja painon suhdetta. Tutkijat huomasivat, että mitä lyhyemmän aikaa henkilö vuorokaudessa käyttää unten mailla, sitä suuremmalla todennäköisyydellä hänelle kertyy liikakiloja.

Tutkijat huomasivat myös, että miehet nukkuvat keskimäärin 27 minuuttia vuorokaudessa vähemmän kuin naiset. Ja sen, että ylipainoiset nukkuvat keskimäärin 1,8 tuntia viikossa vähemmän kuin ihannepainon tai ainakin melkein sellaisen kanssa arkitoimiaan suorittavat.

Tutkijat painottavat, että tutkimustuloksista ei voi suoraan tehdä ”enemmän unta, vähemmän painoa” -johtopäätöstä. Mutta kuitenkin sellaisen, että unen lisääminen esimerkiksi 20 minuutilla vuorokaudessa todennäköisesti helpottaa laihduttamista.

STT-Reuters

Nicollette Sheridan vuoden 2004 tyylittömin

Amerikkalaisessa Desperate Housewives -sarjassa hemaisevaa lähiövaimoa näyttelevä Nicollette Sheridan on vuoden 2004 mauttomin pukeutuja. Sheridan ylsi ykköspaikalle muotisuunnittelija Mr Blackwellin perinteisellä tyylittömimpien julkkisten listalla. Mr Blackwellin mukaan 41-vuotias näyttelijätär on ”mauton kiusankappale”.

Tyylittömien listan kakkosena on teinisuosikki Lindsay Lohan, joka on muotigurun mielestä puolestaan yliarvostettu ja alipukeutunut. Jaetulle kolmannelle sijalle pääsivät laulavat sisarukset Jessica ja Ashlee Simpson, jotka Mr Blackwellin mukaan todistavat sen, että mauttomuus on periytyvää.

Muut listan kärkisijat menivät mm. rokkari Courtney Lovelle, tennistähti Serena Williamsille ja pop-prinsessa Britney Spearsille.

Mr Blackwell rankkasi tyylittömimmät julkkikset nyt 45:nnen kerran. Itse hän kutsuu listaansa nimellä The Bad The Sad and The Downright Ugly – Huonot, säälittävät ja läpeensä rumat.
Haukkujen ohella muotiguru jakaa tosin myös kehuja. Mr Blackwellin vuoden 2004 parhaiten pukeutuvien listalla keekoilevat mm. näyttelijättäret Natalie Portman, Nicole Kidman ja Scarlett Johansson sekä poppari Gwen Stefani.

Reuters-STT

Kyproksen kaksilahkeisten juristien määrä kasvaa

Kyproksen naisjuristit saavat tästä lähtien esiintyä oikeudessa ilman hametta. Heidän taistelunsa housujen käyttöoikeuden puolesta kantoi lopultakin hedelmää, joten muitakin kaksilahkeisia ammattilaisia kuin miehiä on Kyproksen oikeussaleissa pian nähtävissä.

Hameen käyttöpakon poistuminen ei kuitenkaan anna naisjuristeille mahdollisuutta pukeutua ihan kuinka sattuu huvittamaan. Housujen tulee olla tehty tummasta kankaasta ja sen lisäksi niiden pitää sekä materiaaliltaan että tyyliltään levittää hyvän maun ilosanomaa.

STT-Reuters

Päivän lehti

6.8.2020