Uutiset

Saroksella haikeat jäähyväiset

Rinkelinmäen jäähallin käytävillä oli HPK:n tämän kauden runkosarjan päätöskotiottelun jälkeen yksi haluttu haastattelukohde – Kerhon tämän ja viime kauden paras pelaaja Juuse Saros. Saros pelasi näillä näkymin viimeisen ottelunsa HPK:n oranssipaidassa pitkään aikaan. Tähtimaalivahdille olisi suonut paremmat läksiäiset kuin mitä tiistaina nähtiin, mutta Sport oli ottelun edetessä parempi joukkue ja vei voiton.

– Siltä vaikuttaa, että tämä oli viimeinen peli Hämeenlinnassa HPK:n paidassa, mutta eihän sitä koskaan tiedä, vaikka tulisinkin takaisin, Saros kertoi.

Aika mennyt nopeasti

Saros on saavuttanut kahden vuoden aikana paljon. Nuorten liigataival päättyi Suomen mestaruuteen ja viime kaudella maalivahti oli sekä nuorten maailmanmestari, miesten MM-mitalisti että jääkiekkoliigan vuoden tulokas.

– Aika nopeasti on tapahtunut kaikenlaista ja onneakin on pitänyt olla mukana. Olen ollut kymmenen vuotta samassa seurassa ja se sivu sulkeutuu nyt. Fiilis on haikea, mutta pitää kiittää HPK:ta mahdollisuuksista ja erityisesti faneja, Saros sanoi tunteet pinnassa.

Saroksen tiistai käynnistyi legendojen ja fanien palkinnolla ja päättyi yksin jäällä kannattajien laulaessa maalivahdin nimeä.

– Erityinen hetki. En olisi kuvitellut tällaista muutama vuosi sitten. Sen muistaa varmasti.

Maalivahti tiedosti alkulämmittelyssä, että tiistai on viimeinen kerta HPK:n kotiottelussa.

– Koitin kuitenkin keskittyä peliin, eikä asia liikaa vaivannut. Mielessä kuitenkin kävi, että tiedossa on erityinen peli, hän myönsi.

Saroksen mielestä parasta kahdessa HPK-vuodessa on ollut yhteinen matka.

– Viime kevät oli tietenkin hieno, mutta niin on ollut koko matka. Olen saanut olla hyvien pelikavereiden ja valmentajien kanssa ja saanut hienoja muistoja. Minua on kohdeltu täällä hyvin, hän kiitti.

Ehkä Pohjois-Amerikkaan

Saros harmitteli Sport-pelin jälkeen, ettei Kerho saanut kauden aikana otteisiinsa riittävää tasaisuutta.

– Aika ylös ja alas olemme koko ajan menneet, eikä sellaista tasaisuutta ole löytynyt. Huonon ja hyvän päivän ero oli aika iso. Paha sanoa siihen yksittäistä syytä, vaan asia on monen sattuman summa, Saros muistutti.

HPK:n kausi päättyy torstaina Turussa, mutta Saroksen ei välttämättä vielä, vaikka hän ilmoittikin tiistaina jättävänsä tämän kauden nuorten liigapelit viime sunnuntain Ässät-peliin.

– Jätkillä on siellä niin hieno tarina menossa, ettei minusta tunnu oikealta mennä sinne tässä vaiheessa mukaan. On reilumpaa, että he pelaavat, jotka haluavat sitä enemmän. A-maajoukkueen asioistakaan en vielä tiedä. Katsotaan, tuleeko leirityksiin kutsua.

Saroksen kevät saattaa jatkua vielä Pohjois-Amerikassakin, vaikka 19-vuotias ei olekaan vielä sopinut mitään hänen pelaajaoikeutensa omistavan Nashville Predatorsin kanssa.

– En vielä tiedä siitä, eikä Nashvillestakaan ole tullut vielä minkäänlaista viestiä. Tietenkin olisi vielä kiva pelata loppukauden aikana, mutta AHL-joukkuekin on pelannut hyvin, enkä tiedä, halutaanko sielläkään sekoittaa pakkaa. En ole tehnyt vielä tulokassopimustakaan, joten asioita on turha kiirehtiä, Saros muistutti.

Saros torjui tiistaina 27 kertaa, eikä voinut Charles Bertrandtin ja liigauransa avausmaalin tehneen Jesse Väkelän osumille mitään. Toisen maalinsa Bertrandt teki tyhjiin. HPK:n ainokaisesta vastasi Joonas Vihko. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic