Uutiset

Saros lähellä nollapeliä

59 minuutin nollapeli.

– 60 minuuttia pitää aina pelata. Onhan se harmillista maalivahdille, jos nollapeli menee ihan lopussa. Voittohan se aina tärkein on, totesi HPK:n maalivahti Juuse Saros 3–2-voittoon päättyneen Pelicans-ottelun jälkeen.

Pelicans murskasi maalivahdin unelman vain minuutti ennen loppua. Timo Pärssisen ja Vili Sopasen osumat olivat lopulta kuitenkin laiha lohtu lahtelaisille.

HPK joutui pelaamaan ottelussa runsaasti alivoimaa. Kerho uurasti melkein puolet toisesta erästä yhden miehen vajaalla. Saros oli kuitenkin silloinkin mies paikallaan.

– Alivoimalla täytyy keskittyä hyvin, pyrkiä lukemaan, missä vastustajan pelaajat menevät ja löytää kiekko. Pystymme varmasti parantamaan vielä alivoimapelaamistamme. Maalin edessä kenttäpelaajat putsasivat hyvin kiekkoja pois, kehui 18-vuotias Nashvillen neljännen kierroksen varaus Kerhon puolustajia.

Saroksella on selvät sävelet tulevaa liigakautta varten.

– Tavoitteenani on liigapaikan vakiinnuttaminen.

Osuma joka erässä

HPK onnistui illan ottelussa maalinteossa kaikissa kolmessa erässä.

Tuomas Santavuori laukoi Kerhon 1–0-johtoon avauserässä. Pelicansin maalivahti Janne Juvonen saa ottaa osuman kontolleen. Jere Sallisen 2–0 osumassa Juvosella ei ollut mitään mahdollisuuksia. Sallinen tälläsi kiekon pussiin suoraan Borna Rendulicin namupassista.

Kerhon kolmas osuma meni taas maalivahdin piikkiin. Juvonen imaisi Juha Kiilholman rannelaukauksen sisään etukulmasta. Tuomakset Vänttinen ja Santavuori merkkauttivat voittomaaliksi jääneeseen osumaan syöttöpisteet.

”Voitto on voitto”

HPK:n päävalmentaja Kai Rautio yllättyi Pelicansin karvauspelaamisesta.

– Me saimme tänään Pelicansista kovan vastuksen. Etenkin heidän karvauspelaamisensa sekoitti peliämme. Erätauolla teimme kovasti töitä, että saimme parsittua peliämme paremmaksi.

– Me emme olleet ottelussa sellaisella ilmeellä kuin olisi kuulunut olla. Pelicans voitti ykkös- ja kakkosalueen maalintekopaikat tänään selvästi, kertasi Rautio illan kamppailua.

Rautio oli kuitenkin odotetun tyytyväinen nuoren maalivahtinsa esitykseen.

– Saroksen pelaaminen näytti minun silmääni hyvältä. Hän piti meidät kiinni johdossa, joka lopulta kesti loppuun asti.

Rautio suostui valottamaan myös hieman valmennuksen suunnitelmia Saroksen suhteen.

– Annetaan ajan kulua ja pojan kehittyä. Katsotaan ne pelit sitten, mitä hänelle suodaan. Olemme maalivahtivalmentajan (Kari Lehtonen) kanssa puhuneet, että Saros tulee pelaamaan tulevalla kaudella ensimmäiset liigapelinsä. Hyvällä tiellä olemme hänen suhteen menossa, kehui Rautio nuorta veskariaan.

– Voittoa pitää arvostaa. Vain toinen joukkue voi sen saavuttaa. Me teimme sen tänään. Helppoa se ei ollut, mutta voitto on voitto, lopetti Rautio.

Kerho päättää Kultakeskus-turnauksen lauantaina klo 19 Pietarin SKA:ta vastaan. Iltapäiväpelissä klo 15 Rinkelinmäellä kohtaavat SaiPa ja Ilves. Lahdessa Pelicans saa vastaansa Sibirin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020