Uutiset

Saros on valmiina tontilleen

HPK:n liigajoukkueen maalivahti Juuse Saros, 19, ei ole pahoillaan, vaikka hän ei pääse tänäkään talvena nauttimaan joulusta ja uudenvuodenjuhlista kotimaisemissaan Hämeenlinnassa. Nuoren jääkiekkoilijan vuodenvaihde vierähtää viime vuoden tapaan 20-vuotiaiden MM-kisoissa, jotka pelataan tänä vuonna Montrealissa ja Torontossa Kanadassa. MM-kisareissunsa nuorten Leijonien miehistö aloitti keskiviikkona heti perinteisen Vierumäen-leirin jälkeen.

– Kaikki pitäisi olla taas kunnossa matkaa varten. Kisoihin valmistautuminen jatkuu vielä tiiviinä Kanadassakin, missä pelaamme muun muassa viikonvaihteessa kaksi harjoitusottelua (Tshekkiä ja Venäjää vastaan) ja vasta sen jälkeen lopullinen MM-joukkue nimetään. Kyllä me todennäköisesti ennätämme pitää myös pienet joulujuhlat ennen tapaninpäivänä alkavia kisoja, Saros arvelee.

Suomen joukkue puolustaa viime vuonna Ruotsissa voittamaansa maailmanmestaruutta. Saros oli mestarijoukkueen kantavia voimia ja paljon odotuksia on kasattu kaverin harteille tämänvuotisissakin kisoissa. Saros tosin muistuttaa, että myös joukkueen toinenkin veskari, HIFK:n Ville Husso, on jälleen iskussa.

– Joukkueessa on mukana seitsemän viime vuoden maailmanmestaria, joilta kaikilta odotetaan vahvoja esityksiä. Toivottavasti saamme hyvän alun kisoille, vaikka jo alkulohkossa riittää haasteita muun muassa USA:a ja Kanadaa vastaan. Molemmat joukkueet ovat varmasti hurjassa vireessä kotikisoissaan ja osaavat hyödyntää myös pienemmän kaukalon kikat, Saros muistuttaa.

Taitava ja tasainen joukkue

Suomen joukkue ei paljastunut vielä Vierumäellä tavoitettaan MM-jäillä. Saroksen mielestä sen aika on vasta muutama päivä ennen tapaninpäivänä pelattavaa avausottelua USA:a vastaan.

– Meidän pitää tehdä vielä töitä rakentaessamme joukkuetta yhtenäisemmäksi. Meillä on tänäkin vuonna aika laaja materiaali, josta pitäisi saada aikaan melko taitava ja tasainen ryhmä, Saros uskoo.

Saros muistuttaa, että kokeneempien pelaajien esimerkki näyttelee suurta roolia tiukoissa peleissä. Tässä savotassa viime vuoden maailmanmestarit Saros, Husso, puolustaja Julius Honka (Texas Stars, AHL) sekä hyökkääjät Artturi Lehkonen (Frölunda), Julius Ikonen (JYP), Aleksi Mustonen (Ilves) ja Otto Rauhala (Tappara) ovat vastuunkantajia.

– Kyllä me kaikki tiedostamme roolimme ja pyrimme olemaan luottamuksen arvoisia. Jokaiseen otteluun pitää pystyä latautumaan ihan täysillä, sillä MM-kisoissa ei ole yhtään helppoa peliä, Saros pohtii.

Juuse Saros nousi otsikoihin mainion viime kauden siivittämänä. Nuori veskari valittiin 20-vuotiaiden MM-kisoissa tähdistökentälliseen ja liigassa Saros pokkasi kauden tulokkaan palkinnon. Hän löi liigassa myös tulokasmaalivahtien ennätyksiä.

NHL-seura Nashville Predatorsin varaama Saros on tälläkin kaudella torjunut monta hyvää ottelua HPK:n maalilla.

– Ihan hyvin kausi on alkanut. Joukkueemme on saanut pisteitäkin kasaan mukavalla tahdilla, Saros muistelee. (HäSa)

Asiasanat