Uutiset

Saros onnistui KalPan kaadossa

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten liigajoukkue yltää voittoihin hieman nihkeilläkin esityksillä. Lauantaina Kerho hoiteli kotikaukalossaan KalPan maalein 4–2 (2–0, 1–1, 1–1), vaikka oli varsinkin toisessa erässä pulassa kuopiolaisten kanssa.

HPK:n voiton takuumies oli hyviä pelejään jatkava maalivahti Juuse Saros. 26 torjuntaa kerännyt veskari kunnostautui muun muassa nollaamalla kolmannen erän alussa KalPan kahden miehen ylivoiman.

KalPalla oli lauantaina monta hyvää maalintekopaikkaa, mutta Sarosta oli vaikea ohittaa.

– Peruspeli on nyt todella hyvin hanskassa. Torjunta onnistuu aika varmasti, jos vain näen kiekon. Tänään oli kyllä monta vaarallista tilannetta, mutta pääsin heti hyvään vireeseen ja pysyin lämpimänä, Saros muisteli.

Kerhon päävalmentaja Olli Salo kehui ottelun tauottua myös urautuvasti pelannutta puolustustaan.

– Saros venyi jälleen loistopeliin. Pakeista tänään onnistuivat parhaiten Miika Franssila ja Henri Allen. Muilta osin tämä ei ollut kyllä missään nimessä parhaita pelejämme. Toisessa erässä menomme oli tahmeaa ja olimme pahasti KalPan jäljessä.

– Hyvää pelissämme oli todella hieno Santeri Vuotin avausmaali. Teimme myös kaksi komeaa ylivoimamaalia, Salo muisteli.

Jokipojat sunnuntaina

Nuorten liigan kärkijoukkueella on edessään ennen joulun huilia kaksi ottelua. Sunnuntaina joukkue kohtaa kotonaan Jokipojat ja keskiviikkona Ilveksen Tampereella.

– Toivottavasti menomme paranee jo sunnuntaina. Vauhtia pitää saada jalkoihin, Salo pohti.

HPK:n tehomiehiä lauantaina olivat Ismo Nikkinen (1+1), Eetu-Ville Arkiomaa (1+1), Miika Heikkilä (1+1), Santeri Vuoti (1+0), Joona Monto (0+2), Miika Franssila (0+1), Henri Allen (0+1) ja Henry Roihu (0+1).

KalPan miehistä maalinteossa onnistuivat Toni Kallela (1+0) ja Eppu Rissanen (1+0). Syöttöpisteitä ansaitsivat Jussi Lyytinen, Timo Hiltunen, Saku Kinnunen ja Kasperi Kapanen. Kuopiolaisten maalivahti Ilari Maukonen torjui 22 kertaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic