Uutiset

Saros torjui putken poikki

Ei ollut mikään ihme, että HPK:n pukukoppikäytävällä oli lauantain SaiPa-ottelun jälkeen iloisia ilmeitä. Kerho nimittäin katkaisi seitsemän ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa hakemalla Lappeenrannasta voiton voittomaalikilpailussa.

Kerhon voiton takuumies oli maalivahti Juuse Saros, joka torjui kauden kolmannen nollapelinsä. Saros urakoi nollapelissään 38 torjuntaa ja nappasi vielä Jesse Mankisen voittomaalikilpailuyrityksen tyynesti hanskaansa.

– Nyt tuntuu hyvältä ja joukkueessakin fiilis varmasti vapautuu. Lähdemme tästä jatkamaan voittojen tietä, Saros lupasi.

Hanakasti maskia

Hänen mielestään SaiPaa vastaan oli taas mukava pelata, vaikka laukauksia tuli paljon.

– SaiPaa vastaan aina kiva pelata, koska vauhtia riittää ja vetoja tulee paljon. SaiPa yrittää tehdä koko ajan hanakasti maskia, mikä tekee pelaamisesta vähän haastavampaa.

Saroksen kovin torjunta tuli toisessa erässä, kun SaiPan Dave Spina ja Chad Rau pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen.

– Johonkin kyljen lähelle kiekko osui ja otti tarpeeksi kiinni, ettei se lirunut maaliin. Se riitti tällä kertaa, Saros muisteli.

Saros sai apuja uhrautuvasti puolustaneelta joukkueeltaan. Esimerkiksi Tuomas Vänttinen peitti lappeenrantalaisten laukauksia ainakin viisi kertaa ja pari kertaa huomasi, että aika kipeää teki.

– SaiPa ampui paljon ja paljon niitä blokattiinkin. Siitä pitää kiittää joukkuekavereita. Vänttinen otti niitä etunenässä kiinni. Hienoa oli myös nähdä, että Hämeenlinnastakin oli paljon yleisöä, Saros kiitteli Kerhon faniryhmää, joka jaksoi pitää vielä pelin jälkeen kovaa meteliä.

Saros lähti nuorten MM-kisojen joulutauolla ja tuli takaisin, kun Kerho oli viiden ottelun tappioputkessa.

– Tunnelmasta aisti vähän, että fiilis on erilainen kuin lähtiessäni. Jos se nyt tästä helpottaisi. Parissa ottelussa meillä on ollut hyvä peli-ilme, maalivahti luotti.

Hamill ja Järveläinen

Kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa ennen voittomaalikilpailua, joten myös SaiPan maalivahti Jussi Markkanen sai ottelusta tililleen nollapelin. Markkanen selvisi helpommalla kuin Saros, mutta venyi esimerkiksi kolmannen erän alussa huippupelastukseen Eetu-Ville Arkiomaan yrityksessä.

Voittomaalikilpailussa Markkasen yllättivät Zach Hamill ja Ville Järveläinen. Kumpikin laukoi kiekon ohi syvällä pelanneen Markkasen.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli tyytyväinen koko joukkueensa esitykseen. Erityiskiitoksen saivat Saros ja Vänttinen.

– Olemme pelanneet kolme–neljä peliä tällaista peliä. Voitot ovat kiertäneet, mutta ei onneksi tänään. Eritoten Juuse ja Vänttinen pelasivat helkutin hienon pelin. Vänttinen näytti kentällä johtajuutta, joka hänellä parhaimmillaan on. Puolustus- ja kamppailupelaaminen olivat tänään kohdillaan ja mielestäni kumpikin joukkue pelasi mielestäni hyvin. Ennen kaikkea olen tyytyväinen siihen, että putki on nyt poikki, Arvonen summasi.

0–0-tulos ennen voittomaalikisaa on jääkiekossa hyvin harvinainen. Kerho katkaisikin tappioputkensa periaatteessa tekemättä maaliakaan.

– Maalinteossa meillä on ollut tuskaa, vaikka hyviäkin paikkoja on ollut. Hyvä näinkin, Arvonen muistutti.

HPK jatkaa pelejään tiistaina, kun Hämeenlinnaan tulee vieraaksi jyväskyläläinen JYP. (HäSa)

Asiasanat