Uutiset

Saros torjui voiton maailmanmestarista

Hämeenlinnan Pallokerhon maalivahti Juuse Saros torjui erinomaisesti, kun Suomi otti tiistaina voiton alle 18-vuotiaiden jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa. Suomi kaatoi A-lohkon ottelussaan ikäluokan hallitsevan maailmanmestarin USA:n maalein 2–1 (0–1, 1–0, 1–0).

Saros joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa ainoastaan ottelun ensimmäisellä minuutilla. USA:n John Hayden sai kiekon Suomen maaliin 37 sekunnin pelin jälkeen Gage Ausmuksen esityöstä. Sen jälkeen hämeenlinnalainen torjui peräti 49 laukausta.

– Tällä tasolla keskinkertainen maalivahtipeli ei riitä, vaan maalivahdin on oltava huippuvireessä. Saros oli tänään maaginen, hehkutti Suomen päävalmentaja Mika Marttila Leijonat.fi-sivustolla.

Suomi tuli ottelussa tasoihin toisen erän loppupuolella. Jonatan Tanus onnistui maalinteossa. Syöttöpisteen kirjasivat tililleen Kasperi Kapanen ja Otto Rauhala.

Pikkuleijonien voittomaali syntyi päätöserän avauspuolikkaalla. USA kesti Gage Ausmuksen kiinnipitämisjäähyn, mutta Suomi iski vain kymmenen sekuntia rangaistuksen päättymisen jälkeen. Aleksi Mustonen tuuletti maalintekijänä, ja syöttöpisteen saivat Artturi Lehkonen ja Juuso Ikonen.

USA hallitsi ottelua. Sen maalivahti Thatcher Demko joutui töihin vain 17 kertaa, kun Saros oli kiekon edessä 32 kertaa useammin.

Saros torjui alkusarjassa kaikki Suomen neljä ottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa oli mainio 95,86. Maaleja HPK-kasvatille tehtiin 1,50 ottelua kohden. Suomi voitti alkusarjan otteluistaan kolme. Vain isäntämaa Venäjä oli Pikkuleijonia parempi.

Lohkonsa kakkoseksi sijoittunut Suomi kohtaa torstain puolivälierässä B-lohkon kolmanneksi päätyneen Sveitsin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic