Uutiset

Sataa sataa ropisee, mutta pesis on kivaa

Hämeenlinnalainen viisivuotias Santeri Saari antoi haastattelua hampaat kalisten sunnuntaina Hämeensaaren kentällä. Hämeenlinnan Paukun pesispäivään osallistunut vesseli ei ollut kuitenkaan harmissaan, vaikka taivaalta tuli vettä tasaisesti koko aamupäivän.

– Ihan kivaahan täällä on ollut. Isosisko on opettanut minulle syöttöjä ja heittämistä. Hyppääminen temppuradallakin oli tosi jännää, Santeri muisteli.

Santerista voi tulla isona hyväkin pesäpalloilija, sillä isosisko Sanimaria Selinko on palkittu pesistuomari ja Paukun pelaaja. Sunnuntaina Selinko hääri pesispäivän ohjaajana.

Santerin kanssa temppuradalla pomppinut Atte Mukkila innostui pesiksestä viime kesänä. Yhdeksänvuotias Atte pelaa jo Paukun F-junioreissa.

– Pelaan myös futista Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa ja soitan myös kitaraa. Kaikki ovat mukavia harrastuksia, Atte huuteli.

Muutama tyttökin oli saapunut tutustumaan Paukun toimintaan. 11-vuotias Lotta Jalonen on oppinut pesäpallon alkeet jo koulussa.

– Olen ollut aiemmin täällä Hämeensaaressakin. Seuraan liittymistä kuitenkin vielä mietin, vaikka pesäpallo onkin ihan hauskaa, Lotta pohti.

Paukun pesispäivä oli houkutellut Hämeensaaren kentälle vain muutamia nuoria. Talvella Seminaarin koululla vastaavanlaisessa tilaisuudessa oli sen sijaan mukana viitisenkymmentä lasta.

– Sää ei todellakaan suosinut kesäkauden avaustapahtumaamme. Toivottavasti meno paranee, kun edustusjoukkueemme esittäytyvät iltapäivällä, toivoi Paukun puuhamies Teemu Heikkilä.

Paukun miesten suomensarjajoukkue kohtasi harjoitusottelussaan Jokioisten joukkueen. Pesispäivän lopuksi seuran naisten ykköspesisporukan oli määrä kohdata Hyvinkään Tahko, mutta tämä kamppailu peruttiin. Kolean ja sateisen sään takia joukkueet päättivät heittää pyyhkeen kehään. Se oli sarjakauden lähestyessä varmasti oikea ratkaisu, sillä molemmilla on riveissään flunssatoipilaita.

Miesten joukkue sen sijaan viihtyi hyviin surkeassa säässä. Joukkue nimittäin pelasi mainion ottelun ja kukisti kovaksi povatun vastustajansa jaksoin 2–0 (5–3, 9–5).

– Jokioisten joukkue on lohkomme suosikkeja. Se oli jo viime syksynä nousukarsinnoissa. Tahkon kohtaaminen olisi ollut myös kiinnostava peli, sillä Hyvinkää on naisten joukkueellemme lähes paikallisvastustaja tänä kesänä, Heikkilä muistutti.

Paukun toiminnassa on mukana reilut 150 pesiksen harrastajaa. Joukkueita löytyy kaikenikäiselle jännittävän lajin ystäville.

– Meillä on joukkueita G-junnuista aina erilaisiin aikuisten harrasteporukoihin saakka. Ainoastaan E-tytöillä ei ole omaa joukkuetta, mutta hekin pelaavat muissa tyttö- ja poikaporukoissa, Heikkilä muistutti.

Aikuisten harrastepesis on saanut myös tuulta purjeisiinsa Hämeenlinnassa.

– Harrastepesis jatkaa meillä tänä kesänä kuntopesiksen nimellä. Joukkueessa oli mukana jo talvella parisenkymmentä innokasta palloilijaa. Heillä oli ihan säännöllisesti muun muassa kuntopiiriharjoituksia, Heikkilä sanoi.

Meno Hämeensaaren kentällä käynnistyy todenteolla koulujen loputtua. Tuolloin alkavat muun muassa pesiskoulut.

– Aikuisten kuntopesiksen harjoitukset alkavat jo viikolla 20. Viikolla 24 pääsevät sitten vauhtiin nuorten pesiskoulut, ladypesis ja naperopesis. Seuramme kesän toiminnasta vastaa naisten ykköspesisjoukkueemme kokenut pelaaja Sanni Järveläinen, Heikkilä kertoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic