fbpx
Uutiset

Sateinen kesä on piristysruiske alennusmyynneille

Vaikka kuluva kesä on ollut epävakainen eikä hellepäiviä ole juuri ollut, ovat alennusmyynnit kiinnostaneet hämeenlinnalaisia. Kirjakauppias Heikki Pakkanen Kirja & idea -liikkeestä pitää sateista säätä jopa hyvänä asiana alennusmyyntien kannalta.

– Hämeenlinnan ympäristössä on paljon mökkejä. Jos sataa vettä, ihmiset lähtevät mökeiltä kaupungille päin. Aurinko on ainakin meille myrkkyä kesällä, Pakkanen sanoo.

Alennusmyyntejä varten kirjakauppa osti kustantajalta parituhatta lievästi pintaviallista kirjaa. Pakkasen mukaan alekirjat ovat myynnissä vielä tämän viikon ajan, mutta ensi viikolla liikkeeseen täytyy jo raivata tilaa koulutarvikkeita varten.

Pakkasen mukaan kirjojen alennusmyynnit pidetään perinteisesti helmikuun alussa. Kesäaleista myymättä jääneet kirjat pakataankin varastoon odottamaan helmikuuta.

– Olemme ostaneet myös jonkin verran muuta kesätavaraa alennusmyyntejä varten. Veikkaisin että syyskuussa laitamme ylijääneet tuotteen loppuunmyyntiin, Pakkanen sanoo.

Varastointia vältetään

Myös Elmo Sport Urheilulinnan kauppias Markku Ruohomäki on tyytyväinen liikkeensä alennusmyynteihin.

– Vaihtelevat kesäsäät sopivat sporttikauppaan. Monipuoliset säät tarkoittavat monipuolisia vaatteita. Tavaraa menee laidasta laitaan, Ruohomäki kertoo.

Sateinen sää on vähentänyt Ruohomäen mukaan ainoastaan retkeilytuotteiden myyntiä.

Urheilulinnan alennusmyynnit loppuvat myös tällä viikolla. Osa ylijääneistä aletuotteista laitetaan varastoon, mutta mahdollisimman monet pyritään myymään.

– Kauppiaalle on tietenkin huono asia, että tavaraa joutuu myymään puoleen hintaan. Sellaista tämä nykypäivän kauppa kuitenkin on, kun varastoon ei tavaraa haluta laittaa vaan mieluummin pannaan pihalle melkein hinnalla millä hyvänsä.

Hellevaatteillekin kysyntää

Kauppakeskus Linnan Seppälän kesäaleissa ostetuimpia tuotteita ovat olleet topit, uima-asut sekä hellemekot.

– Meillä on todella vähän enää kesän tuotteita jäljellä. Niitä myydään nyt koko ajan, kun helteetkin tulivat, myymäläpäällikkö Sinikka Seppälä sanoo.

Seppälän mukaan liikkeen myynti on ollut hiukan korkeammalla kuin viime vuonna. Kelit eivät siis ole alennusmyynteihin vaikuttaneet.

– Kyllä ihmisille kesä on aina kesä, ja matkustellessakin tarvitaan kesävaatteita.

Seppälän arvion mukaan alennusmyynnit kestävät kaupassa enää enintään kaksi viikkoa. Jo nyt alehintoja on pyöristetty tasalukuihin.

– Tuotteet hinnoitellaan niin halvaksi, että loppuvaiheessa ne varmasti menevät, Seppälä sanoo. (HäSa)

Menot