fbpx
Uutiset

Satoja uusia pientalontontteja tulee länteen ja itään

Lähivuosina Hämeenlinna kaavoittaa ison ryppään pientalotontteja. Ne tulevat pääosin kantakaupungin laitamille, mutta myös esimerkiksi Eteläisiin suunnitellaan lisää pientaloasumista.

Yhdyskuntalautakunnan hyväksymässä tämän vuoden kaavoituskatsauksessa ovat mukana kantakaupungin itälaidalla Siiri II, Siiri III, Koivukulma ja Äikäälä I.

Yhteensä näille alueille kaavaillaan noin 550 pientalotonttia. Rivitaloasuntojakin on suunnitelmissa noin 200. Asukkaita arvioidaan tulevan noin 2 100.

Uusimmista alueista Koivukulma sijaitsee asuntomessualueen eteläpuolella ja Äikäälä Katumajärven kaakkoiskulmassa.


Sata omakotitonttia vuodessa

Kaupungin länsilaidalle on suunnitelmissa Tertti I, Tertti II ja Lakee II. Niistä Lakee sijaitsee Hirsimäen tuntumassa ja Tertti siitä luoteeseen Hämeen Härkätien vaiheilla.

Alueelle kaavallaan noin 400 pientalotonttia ja lisäksi sataa rivitaloasuntoa. Tämä merkitsee noin 1 600 asukasta.

Tilaajajohtaja Päivi Saloranta kertoo, että kaavoittamalla ryppäässä runsaasti pientalotontteja pyritään eroon kantakaupunkia jo vuosia vaivanneesta “kädestä suuhun” -tilanteesta.

-Vuosien kokemus osoittaa, että kantakaupungissa on tarvetta noin sadalle pientalotontille vuodessa. Nyt pyritään eroon siitä, että tontit aina loppuvat kesken.

Tavoitteena on nyt kaavoittaa useita alueita kerrallaan, mutta tontit eivät tule yhtä aikaa myyntiin, vaan alueita avataan vähitellen.

-Kaupunki omistaa suurimman osa kaavoitettavaksi tulevista alueista, ei kuitenkaan kaikkea.

Kaavoituskatsauksessa on mukana mm. Suttenhaka Eteläisistä. Sinne suunnitellaan noin 35 pientalotonttia.

-Lammillakin Rannanmaan valmiista alueesta osa avataan ja loppuosa tulee kaavalliseen tarkasteluun piakkoin. Tavoitteena on varmistaa, että liitosalueillakin riittää tonttitarjontaa, vaikka suurin kysyntä on kantakaupungissa.


Keskusta täydentyy

Uusien pientalotonttien tarjonta on pääosin kantakaupungin laitamilla. Kaupungin keskustassa on yhä useita alueita, joita jalostetaan asumiskäyttöön.

Kaavoituskatsauksessa ovat mukana mm. Eteläranta, johon suunnitellaan asumista, työpaikkoja ja virkistystä.

Keinusaari II:n asemakaava on valmistumassa. Alueelle tulee muutamia kerrostaloja. Ns. Vekan alueelle Tampereentien varteen on myös suunnitteilla asuinkerrostaloja, samoin Vanajanrannan kakkosalueelle, jonka kaavoitus on alkamassa.

Päivi Saloranta kertoo, että Kantola ja Saarioisten alue ovat myös kohteita, joiden kaavoitus asuinkäyttöön voi tulla kysymykseen lähivuosina. (HäSa)

Menot