fbpx
Uutiset

Satu Taiveaho ja kansanedustaja Antti Kaikkonen eroavat – "Kyyneliä on kyllä ollut viime viikkoina paljon"

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja hänen vaimonsa, entinen kansanedustaja Satu Taiveaho (sd.) eroavat. Taiveaho ilmoitti erosta perjantaina Facebookissa.
Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) ja hänen vaimonsa Satu Taiveaho eroavat.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) ja entinen kansanedustaja Satu Taiveaho (sd.), ovat päätyneet avioeroon. He ovat vuosien varrella olleet politiikan seurattu pariskunta.

– Pitkän ja vaikean harkinnan jälkeen jätimme tänään yhdessä Antin kanssa avioerohakemuksen. Olen pahoillani, ettemme osanneet tulla toinen toisiamme tarpeeksi puolitiehen vastaan, Taiveaho kirjoitti perjantaina Facebook-profiilissaan.

– Elämämme on ollut kuitenkin monella tavalla hyvää eikä dramatiikkaa liity ratkaisuun. On toki ollut haasteitakin ja raskaita asioita, mutta nyt muistelen mieluummin hyviä hetkiä. Olen niistä kiitollinen, 12 yhteisestä vuodesta, hän jatkaa.

Tapasivat eduskunnassa

Kaikkonen ja Taiveaho tapasivat eduskunnassa ja kihlautuivat vuonna 2006. He menivät naimisiin vuonna 2008.

Satu Taiveaho jatkoi eduskunnassa vuoteen 2011, mutta on poliittisen uran jälkeen toiminut muissa yhteiskunnallisissa tehtävissä kuten Sininauhasäätiön toimitusjohtajana ja Suomen perus- ja lähihoitajaliiton Superin järjestöpäällikkönä.

Kaikkosella ja Taiveaholla ei ole biologisia lapsia, mutta he ovat kahden lapsen sijaisvanhempia.

– Koetamme tehdä asiat lasten etua painottaen ja välttäen isoja muutoksia heidän elämäänsä. Elämä lopulta aina kantaa. Kyyneliä on kyllä ollut viime viikkoina paljon, Taiveaho kirjoittaa Facebookissa.

Kaikkonen edennyt poliittisella uralla

Kansanedustaja Antti Kaikkonen on yksi suurimman hallituspuolueen keskustan avainpoliitikoista. Hän toimii eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja on edennyt poliittisella urallaan askel askeleelta.

Lännen Median kyselyjen mukaan Kaikkonen on yksi suosituimmista haastajista Juha Sipilälle, mikäli hän päättää luopua keskustan puheenjohtajuudesta. Kyselyt tehtiin syksyllä 2017 ja keväällä 2018.

Menot