Uutiset

Sauli, Julita, Tarja vai Sini - siinä pulma

Nyt tarkkana, kaikki äänestäjät! Jos tänään piirrätte vaalilippuun numeron kolme (3), ääni menee joko Sauli Niinistölle tai Julita Airaksiselle riippuen siitä, missä vaaleissa luulette olevanne äänestämässä.

Lehtitietojen mukaan Julita haaveilee radiotoimittajan tai näyttelijän ammatista, kun taas Sauli haluaa presidentiksi. Julita tahtoo myös Miss Suomeksi.

Numerolla yhdeksän (9) kannatatte joko Tarja Halosta tai Sini Vahelaa. Sini Vahelan painoindeksi on 18,8. Hänen harrastuksistaan mainittakoon aerobic ja kävely. Tarjakin harrastaa kävelyä.

Ulkopoliittista kokemusta Tarjalla on hieman enemmän kuin Sinillä. Sen sijaan Julita Airaksisen äiti on syntynyt Puolassa, mitä voi maamme ulkosuhteiden hoidon kannalta kaiketi pitää jonkinlaisena meriittinä.

Presidenttiehdokkaiden vaalikamppailusta ei jäänyt puuttumaan juuri muuta kuin uimapukukierros. Vaalit ovat kuitenkin hömppääntyneet sellaista vauhtia, että tämäkin lipsahdus korjattaneen jo seuraavalla kerralla.

Ehdokkaiden pukeutumista on lehdissä ruodittu niin perusteellisesti, että saman tien analyytikot voisivat mennä ns. iholle ja analysoida myös vartalon kaaret ja kumpareet.
Kansallahan on oikeus tietää.

Jo näissä vaaleissa Nato-yhteensopivuudella on iltapäivälehdissä viitattu lähinnä Niinistön kravatin ja Halosen jakkupuvun väriskaalaan.

Miss Suomi-kisoissa taas ei toistaiseksi ole nostettu esiin ehdokkaiden kantaa Euroopan Unionin nopean toiminnan joukkoihin, mutta loppumittelöissä sekin saattaa ratkaista tasaisen kisan.

– Millainen olet luonteeltasi? Onko poikaystävää? Lähettäisitkö epäröimättä hänet hengenmenon uhalla Kongon demokraattiseen tasavaltaan hallituksen ja sen väkivaltaista kumoamista tavoittelevien kapinallisten joukkojen väliin?

– Kyllä musta ainakin YK:n mandaatti olis ihan kiva juttu, vaikka toisaalta me on seurusteltu vasta niin vähän aikaa, etten mä tiedä, tarvitaanko sitä. Luonteeltani olen positiivinen ja tulen toimeen ihmisten kanssa.

Jos olet äänestystilanteessa epävarma siitä, kummassa vaalissa olet äänioikeuttasi käyttämässä, kannattaa tarkistaa, millä välineellä äänestät. Helppo muistisääntö on, että lyijykynällä valitaan presidentti, kännykällä lukijoiden suosikkimissi.

Tulevissa eduskuntavaaleissa aiotaan tiettävästi kokeilla äänestämistä taltoilla ja marmorilaatoilla. Äänestäjä valitsee ehdokkaansa nakuttelemalla tämän roomalaisen numeron taltalla marmorinpalaseen. Tämän päivän vaaleissa Niinistö olisi siis numero III ja Halonen IX.

Tällä tavoin halutaan korostaa valtiollisten vaalien arvokkuutta ja erottaa ne edes jollakin tavoin muista missikisoista.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic