fbpx
Uutiset

Sauli Niinistö kutsui Isisiä lyhenteellä, jota terroristit vihaavat

Perjantaina Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajankohtaisiin kysymyksiin medialle vastannut tasavallan presidentti Sauli Niinistö kutsui terroristijärjestö Isisiä nimellä, jota järjestö on sanonut vihaavansa.

Niinistö puhui terroristijärjestöstä ”Daeshina”. Daesh (al-Dawla al-Islamiya fi Iraq wa al-Sham) on kirjainlyhennelmä järjestön nimen arabialaisista sanoista, mutta lyhennelmä viittaa negatiiviseen termiin.

Korkean tason poliittiset toimijat ovat käyttäneet Daesh-nimeä jo aiemmin muun muassa Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Herald Timesin mukaan terroristit ovat uhanneet leikata kielet irti niiltä ihmisiltä, jotka kutsuvat järjestöä Daeshiksi.

Niinistö kutsui järjestöä Daeshiksi puhuessaan Suomen turvallisuustilanteesta. Presidentin mukaan Suomen turvallisuustilanne ei ole Ranskan tapahtumien vuoksi radikaalisti muuttunut.

– Tiedossa on ollut, että tässä on nyt ihmiskunnalla hyvin vaarallinen vastustaja, Daesh, joka on jo levittäytynyt. Meilläkin on väistämättä yhteyksiä. Suomestakin on lähdetty taistelemaan Daeshin riveihin. Tämä tilanne meillä on vallinnut. Siinä me olemme edelleen.

 

Menot