Uutiset

Sauli Niinistön tukijoukot liikkeellä eri tapahtumissa - kannattajakortteja on jo paljon kasassa

Laaja joukko suomalaisia halusi tänään sunnuntaina osoittaa kannattavansa tasavallan presidentti Sauli Niinistön valintaa toiselle kaudelle presidentiksi. Kannattajakorttien allekirjoituspisteisiin eri puolille Suomea kertyi jopa ruuhkaa.

Sauli Niinistö 2018-kansanliikkeen kampanjapäällikkö Pete Pokkisen mukaan väkeä tapahtumissa oli sunnuntain aikana runsaasti liikkeellä. Pokkinen sanoo, että arviota kertyneiden korttien määrästä on kuitenkin mahdotonta sanoa, koska kortteja ovat keränneet niin monet vapaaehtoiset. Niinistön valitsijayhdistyksen perustaminen vaatii vähintään 20 000 kannattajakorttia.

– Kesän ajan näitä kerätään. Tästä tämä lähtee vasta liikkeelle, Pokkinen totesi.

Kannattajakorttien keräyspisteitä oli muun muassa Helsingin Hakaniemessä, Turun Aurajoen rannassa, Naantalin rannassa, Oulun rotuaarilla ja Lappeenrannassa. Niinistön tukijoukot olivat saaneet S N -kampanjaliivit, liput ja kannattajakortit lauantaina.

Turkulaisten Jyrki ja Raija Tavelan mielestä Niinistön asettuminen ehdolle puolueiden ulkopuolelta on oikea tapa.

– Jämäkkä kaveri ja hoitanut tehtävänsä hyvin. Samaa rataa edelleen vaan, kirjastosillan kaiteen päällä kannattajakortin allekirjoittanut Jyrki Tavela sanoi.

– Jo ennen yhtä ihmisiä jonotti kortteja täyttämään, kansanedustaja Mari-Leena Talvitie (kok.) kertoi tunnelmista Oulun Rotuaarilla.

Hakaniemen torin markkinoilla, työväenliikkeen ydinmaastossa Niinistön kannattajakortteja oli keräämässä kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) ja noin kymmenen muuta vapaaehtoista. Kerran kuukaudessa pidettävillä markkinoilla on yleensä aina mukana puolueita ja poliitikkoja.

Zyskowiczin mukaan allekirjoitusten keräyspisteessä oli koko ajan ruuhkaa ja vastaanotto oli huikea.

– Kansalaisten palautteen mukaan on hyvä, että Niinistö on valitsijayhdistyksen ehdokas, kukaan ei ole moittinut.

Uusimmat