Uutiset

Sauren ja Lastunen uusivat ?boogie woogien mestaruutensa

Helsinkiläistä Comets-seuraa edustavat Masi Sauren ja Linda Lastunen säkenöivät lauantaina Punaportin liikuntahallissa käydyissä rock´n swing-tanssien suomenmestaruuskisoissa. Helsinkiläis-hattulalainen champion-luokan pari uusi boogie woogien mestaruutensa ja ylsi hopealle bugg-tanssissa.

Sauren, 23, ja Lastunen, 15, onnistuivat hyvin Hämeenlinnan kisoissa. Vuosi sitten boogie woogien kautta aikojen nuorimmaksi suomenmestariksi kruunattu Lastunen myönsi jännittäneensä tämänvuotisia SM-kisoja.

-Mestaruuden puolustaminen on aina vaikeampaa. Viimevuotinen mestaruutemme tuli kaiken lisäksi aikamoisena yllätyksenä. Tänä vuonna paransimme myös buggin viime vuoden viidettä sijaa, iloitsi vauhdikkaiden rock´n swing-tanssien ilopilleri Lastunen.

Sauren ja Lastunen saivat lauantaina kovan vastuksen lopulta hopealle yltäneistä seuratovereistaan Tuomas Sillanpäästä ja Reetta Koivuniemestä. SM-pronssia tanssivat tamperelaisen Swing Teamin Arttu Soilumo ja Noora Koivula. Pronssiparista Koivula on hämeenlinnalainen tanssija.

Buggin suomenmestariksi Punaportilla leivottiin Cometsin Tuomas Sillanpää ja Reetta Koivuniemi. Kaksikko taituroi mestariksi myös lindy hop-tansseissa. Neljännen virallisen SM-tittelin (rock´n roll) nappasivat Valkeakosken Marimban Jani Lähdesmäki ja Hanna Lähdesmäki.

Hämeenlinnan Baunssin kokenut kaksikko Aki Uppa ja Marja Hietala menestyivät myös kotiparketillaan. Pari voitti epävirallisen SM-lajin fuskun ennen seuratovereitaan Raine Saloa ja Hanna Tuomista.

Baunssi menestyi myös rockabillyssä. Fuskun tavoin epävirallisena SM-lajina tanssitun lajin voittivat Olli Henttonen ja Anni Hyvärinen.


Kalliala ja Munne kolmoisvoittoon

Baunssin junioripareista lauantaina parhaiten onnistui buggin tuore PM-kultapari Samuli Kalliala ja Mari Munne. Kaksikko voitti Punaportilla buggin, boogie woogien ja fuskun.

Junnuille Hämeenlinnan kisat olivat gp-tason koitokset. Valtakunnallisestikin mestaruuksista kilpaillaan vain ikäkausikisoissa.

-Kisat sujuivat ihan nappiin. Muutama vientikämmikään (ote irtosi) boogie woogiessa eivät lopulta pilanneet suorituksiamme, Munne iloitsi.

Kalliala, 16, ja Munne, 15, ovat tanssineet yhdessä viitisen vuotta. Parin ykköslaji on boogie woogie, mutta viikko sitten Enköpingissä Ruotsissa juhlittiin buggin yllätysmestaruutta PM-kisoissa.

-Jännitimme sijoitustamme lavan takana ja olimme jo ihan varmoja, että neljäs sija taitaa tulla, mutta yllätys olikin melkoinen kun meidät kuulutettiin mestareiksi, nuoret muistelivat.

Kalliala ja Munne jatkavat kilpailukauttaan kansainvälisissä kisoissa.

-Kahden viikon kuluttua kilpailemme world cupin kisoissa Puolassa ja heti perään seuraavana viikonloppuna Italiassa, Kalliala kertoi.


Baunssille uusi sali syksyllä

Baunssin isännöimissä SM- ja gp-kisoissa oli mukana 60 kilpailuparia. Hämeenlinnan seuraa edusti eri luokissa parisenkymmentä paria.

-Jäseniä meillä on nelisensataa ja olemme suurimpia rock´n swing-tanssiseuroja Suomessa. SM-kisat järjestimme nyt toista kertaa (edelliset vuonna 2008). Seuraava tavoitteemme on kansainvälisten kisojen isännöinti. Esimerkiksi PM-kisat olisi sopiva haaste, suunnittelee Baunssin puheenjohtaja Virpi Peltovuori.

Baunssi on perustettu vuonna 2003. Seurassa harrastetaan myös perinteisiä lavatansseja.

-Lava- ja rock´n´swing-tanssit ovat nykyään aika suosittuja. Meillä ainoa ongelma on ollut tänä keväänä oman harjoitussalin puute. Poltinahon vanhan sotilaskodin jouduimme hyvästelemään pääsiäisenä. Tilanne paranee kuitenkin syksyllä, kun saamme uudet harjoitustilat. Se missä sali sijaitsee, on kuitenkin vielä salaisuus, Peltovuori sanoo. (HäSa)