Uutiset

Savesta löytyi uusi ura

Pirkko Hyttisen työkaveri kiinnostui kymmenkunta vuotta sitten keramiikasta, ja houkutteli Pirkonkin mukaansa kansalaisopiston keramiikkakurssille.

Vähitellen savea kulkeutui kotiin Lepaalle, ja myös Pirkon puoliso Erkki kokeili sen muovailua. Kolme vuotta sitten osa-aikaeläkkeelle siirtynyt Pirkko ja autofiksaajana työskennellyt Erkki päättivät kokeilla, voisiko keramiikasta tulla työ eikä vain harrastus.

Molemmat ovat olleet tyytyväisiä tempaukseensa, vaikka kertovatkin, ettei yritys mikään kultakaivos ole.

-Toisaalta odotukset eivät olleet kamalan korkealla, tiesimme, että hämäläiset syttyvät hitaasti. Mutta kun joku kerran käy tutustumassa tuotteisiin, hän tulee toistekin, ja saattaa sillä kertaa ostaakin jotakin, Erkki Hyttinen sanoo.

Lepaan Savipajassa syntyy monenlaisia koriste-esineitä sisätiloihin ja puutarhaan. Kaikki muotoillaan käsin ilman dreijaa, vaikka sellainenkin odottaa pajan ovensuussa tulevaa talvea.

Aiemmin Hyttiset tekivät savitöitä kotonaan. Viime kesänä heidän tuotteitaan oli myynnissä Lepaan viini- ja puutarhatilan pihassa, ja samalla Erkki Hyttinen huomasi varastona käytetyn tilan, joka kiinnosti. Nyt siinä on heidän työpajansa ja myymälänsä.

Katso video.

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic