Uutiset

Sawu pöllähtää Panssarimuseolla

 

Pentti Kallionpää toivoo, että äidit ja tyttäretkin innostuisivat vanhoista ajoneuvoista ja lähtivät mukaan mobilistien ja Panssarimuseon yhteiseen tapahtumaan, jonka nimi tulee siitä, että museon alueella käynnistellään useita erilaisia moottoreita – niin autojen kuin panssarivaunujenkin. Savuahan siitä syntyy.
 
– Kyseessä on ehdottomasti koko perheen tapahtuma, jossa voi samalla tutustua avoinna olevan Panssarimuseon kokoelmiin.
 
Panssarimuseon jyhkeän kaluston lisäksi näytteille tulee, eli ajaa ainakin noin 30 mobilistien museoajoneuvoa, joista vanhimmat ovat 1920- ja 1930-luvuilta. Yleisökin voi tulla halutessaan paikalle vanhoilla ajoneuvoilla, mutta näyttelyalueelle pääsyä ei Pentti Kallionpää voi kaikille hienoillekaan ajoneuvoille luvata.
 
– Yleisöä odotetaan vähintäänkin satoja, parhaassa tapauksessa noin tuhatta henkeä.
Yleisön pysäköinti on järjestetty läheiselle Panssariprikaatin parkkipaikalle, josta on Panssarimuseolle non-stop -kuljetus.
 
Vaunu jyrää henkilöauton
 
Yksi vähän museoautoja tuoreemman vuosimallin auto kokee vapunpäivänä myös kohtalaisen kovan kohtalon.
 
– Yleisön autojen joukosta sitä ei kuitenkaan valita, nauraa Pentti Kallionpää.
 
Puolen päivän aikaan panssarivaunu ajaa henkilöauton yli, eli silloin selviää, millainen rusina pikkuautosta tai vähän isommasta jää silloin jäljelle. Panssarivaunuksi näytökseen valitaan riittävän iso, jotta se pystyy varmasti murskaamaan pienempänsä.
 
Pentti Kallionpää ei usko, että joistakin ajoneuvoista näyttävästikin pöllähtävä runsaasti nokea sisältävä musta savu saa osakseen edes nirppanokkien paheksuntaa. Vanhat ajoneuvot eivät ole aivan ympäristöystävällisimmästä päästä.
 
– Tämähän on kulttuurin vaalimista ja säilyttämistä parhaimmillaan.
 
Vanhoihin ajoneuvoihin liittyy poikkeuksetta pelkästään positiivisia ajatuksia ja paljon suuria tunteita.
 
– Eihän se savukaan edes haise, vaan tuoksuu, nauraa Hämeen Mobilistien puheenjohtaja Pentti Kallionpää.
 
Vanhojen autojen harrastus on hyvässä myötätuulessa. Hämeen Mobilistien jäsenmäärä on noin 200 ja pelkästään nousemaan päin. Pentti Kallionpää on toiminut yhdistyksen puheenjohtajana vuoden alusta. Hän lupaa, että mobilisteja vanhoine ajoneuvoineen näkyy tulevaisuudessa monissa paikallisissa tapahtumissa.
 
Panssarimuseon Kewätsawutus ti 1.5. klo 10-15, Hattulantie 334.

Menot