Uutiset

SB Welhot kukisti LaSBin playoff-kenraalissa

Lammin Salibandy päätti Divarin runkosarjan kotisalissaan Hakkalassa tappioon, kun kuopiolainen SB Welhot haki voiton maalein 5–3 (1–2, 3–0, 1–1).

– Tasainen peli, mutta kaveri käytti paremmin maalipaikkansa. Welhot oli odotetunlainen ja peli oli vauhdikas, totesi LaSBin valmentajista Kalle Tyrkäs.

Tappiosta huolimatta LaSB oli runkosarjan kolmas ja pääsi näin viimeisenä valitsemaan vastustajansa kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin.

Jäljellä olleista kahdesta joukkueesta LaSB otti SB Welhot eli seitsemänneksi sijoittuneet kuopiolaiset matkaavat ensi lauantaina uudelleen Hämeeseen.

LaSB vie kotiottelunsa jälleen Lahden Suurhalliin, joka testattiin jo tammikuun alussa paikallistaistossa Steelersiä vastaan. Silloin lehtereille saapui Divarin ennätysyleisö 1335 katsojaa.

– Haaste on meille iso, mutta ei mahdoton. On toisaalta ihan hyvä, että on juuri pelattu keskenämme ja on tuoretta dataa vastustajasta. Uskon, että Welhoja vastaan pelimme tulevat olemaan maalin parin pelejä, Tyrkäs pohdiskeli.

– Ratkaisevaa on, kumman kantti kestää ja kumpi ratkaisee paikoistaan. Lahdessa on vähän isompi kenttä ja sen myötä enemmän tilaa. Se on mielestäni meille etu Welhoja vastaan.

Heikki Hätönen palasi kaukaloon

LaSB sai hyviä uutisia lauantaina, kun kokenut ykkössentteri Heikki Hätönen palasi paikalleen Tino Nivalan (1+0) ja Roope Kainulaisen (0+2) väliin takanaan puolustajat Miikka Pentikäinen (1+0) ja Henri Vilén (0+1).

Kuusi viikkoa takaperin nilkka meni ympäri pelitilanteessa ja uhkana oli jopa koko loppukauden poissaolo, mutta hyvällä motivaatiolla jalkaansa kuntouttanut Hätönen ehtikin vielä runkosarjan päätöspeliin.

– Hieno oli taas pelata. Tempo oli pelissä kova ja alkuun meni pari vaihtoa totutellessa vauhtiin, mutta hyvin ketjumme peli kulki ja paikkoja tuli. Avauserässä teimme pari maalia, mutta paremmin olisi pitänyt viimeistellä. Tämä oli hyvä taistelu kohti playoff-pelejä ja toivotaan, että saadaan taas Lahteen tupa täyteen, Hätönen jutteli.

Avauserän jälkeen LaSB johti vielä 2–1, mutta toisessa erässä Welhot tuli ylivoimalla tasoihin ja eteni päätöerässä jo 5–2-johtoon. Loppulukemat kaunisteli Juuso Kainulainen.

– Welhojen alivoimapelaaminen on ollut meille myrkkyä, emmekä tänäänkään onnistuneet. Siihen pitää pureutua tulevan viikon aikana. Odotetut parit valikoituivat puolivälieriin ja ne kaikki tulevat olemaan tasaisia. Runkosarjan sijoituksia on turha tuijotella, Tyrkäs ennakoi.

LaSBin tehokkaimmat runkosarjassa olivat Tino Nivala (26+22) ja sairastelun takia päätöspelistä puuttunut Rasmus Kainulainen (18+25). Tehotilastossa Nivalan (+36) kanssa kärkiryhmää olivat Henri Vilén (+34), Roope Kainulainen (+32) ja Miikka Pentikäinen (+31). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic