Uutiset

SC Urbansille paikka ensi kauden 2. divisioonaan

Janakkalalaisen SC Urbansin piinaviikot päättyivät vihdoin pääsiäisviikolla, kun Suomen Salibandyliiton valituslautakunta käsitteli kolmannen kerran kiistaa viime kesän pelaajasiirroista.

Lopullisena päätöslauselmana (30.3.2015) SC Urbansin oikaisuvaatimus hyväksyttiin ja SSBL:n kurinpitoryhmän päätös (6.11.2014) kumottiin. Näin myös kolmen nuoren pelaajan neljän kuukauden pelikiellot osoittautuivat aiheettomiksi.

Samaan päätökseen valituslautakunta oli tullut jo 6. helmikuuta, mutta maaliskuun alussa se kumosi oman päätöksensä menettelyvirheensä takia ja otti asian vielä uuteen käsittelyyn.

Tässä yhteydessä kurinpitoryhmä otti SC Urbansilta uudelleen pois kuusi sarjapistettä ja sekavassa tilanteessa karsintoihin nostettiin alun perin suoraan pudonnut jyväskyläläinen Diamonds, joka sitten karsinnassa kukisti hämeenlinnalaisen Steelersin kakkosjoukkueen ja säilytti näin paikkansa 2. divisioonassa.

Nyt valituslautakunnan lopullisen päätöksen myötä SC Urbansin pisteet palautettiin ja se nousi jälleen putoamisviivan yläpuolelle.

Kilpailuvaliokunta käsitteli muuttuneen tilanteen torstaina ja päätti, että SC Urbansille myönnetään sarjapaikka 2. divisioonaan kaudelle 2015–16.

Kurinpitoprosessi alkoi lokakuun alussa 2014 eli se kesti lähes puoli vuotta. Valituslautakunnassa asia oli vireillä neljä ja puoli kuukautta.

SSBL:n sääntöjen mukaan valituslautakunnassa on edustajia, joilla on tuomarin virkaan oikeuttava oikeustieteellinen tutkinto, ja sen tulee käsitellä valitukset viipymättä.

Valituslautakunnan puheenjohtaja OTM Lasse Vuola ei vastannut pyyntöön selittää, miksi tätä tapausta käsiteltiin näin pitkään, eikä lautakunta ehtinyt toimittaa päätöksensä perusteluita kuluneen vajaan parin viikon aikana.

SSBL:n toimihenkilöt ovat pahoitelleet harmillista tapausta ja todenneet, että asian käsittely on kestänyt liian pitkään.

– Mutta minun mielestäni kyseessä ei ole farssi eikä virheitä ole tapahtunut, vaan tässä on menty ihan sääntöjen mukaan. Valituslautakunnan käsittelyprosessiin liiton toimihenkilön tehtävä ei kuitenkaan ole ottaa kantaa, koska se on liittokokouksen asettama riippumaton elin, linjaa SSBL:n toiminnanjohtaja Jari Kinnunen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic