Uutiset

SC Urbansin kausi …päättyi farssiin

Janakkalalaisen SC Urbansin kausi sai yllättävän ja ikävän lopun, kun Salibandyliiton kurinpitopäätösten farssi jatkuu kohti loppuhuipennusta.

SC Urbans sijoittui 2. divisioonassa kymmenenneksi, vältti suoran putoamisen ja valmistautui karsimaan sarjapaikastaan. Kotiavaus piti olla perjantai-iltana.

Keskiviikkona liitolta tuli kuitenkin ilmoitus, että Urbansilta on vähennetty uudelleen kuusi sarjapistettä ja se on pudotettu suoraan 3. divisioonaan.

Asia liittyy aiemmin käsiteltyyn kiistaan viime kesän siirtojen kasvattajakorvauksista SC Urbansin ja hämeenlinnalaisen Steelers JSB:n välillä. Tapaus tuli käsittelyyn lokakuun alussa 2014, kun Steelers ilmoitti muuttaneensa aiemmin sovittua käytäntöä ja vaativansa kasvattajakorvauksia.

SSBL:n valituslautakunta muutti 6. helmikuuta aiemman kurinpitoryhmän päätöksen (6.11.2014) SC Urbansin hyväksi, palautti menetetyt sarjapisteet ja vapautti kolme nuorta pelaajaa pelikielloista.

Kilpailusääntöjen mukaan valituslautakunnan päätös asiassa on lopullinen. Steelers kuitenkin vaati sen kumoamista sekä uudelleen käsittelyä vedoten menettelyvirheeseen päätöksenteossa.

Valituslautakunta totesi tehneensä virheen, päätti kumota oman aiemman päätöksensä ja aloittaa käsittelyn uudelleen.

Samalla marraskuinen kurinpitoryhmän virheelliseksi todettu päätös tulkittiin jälleen voimassa olevaksi, kunnes asia on ratkaistu uudelleen.

Urbansin piti karsinnassa kohdata Steelersin kakkosjoukkue, joka tavoittelee nousua 2. divisioonaan.

Nyt Steelersin vastustajaksi vaihtui pari viikkoa sitten kesälomansa aloittanut jyväskyläläinen Diamonds, joka sai myös keskiviikkoiltana tiedon muutoksesta ja kutsui facebook-sivullaan pelaajia pikahälytyksellä takaisin pelihommiin. Ottelusarja alkaa viikon päästä.

Jotta asia olisi riittävän sekava, liitto tarkensi seuroille mahdollista jatkoa siinä tapauksessa, että valituslautakunnan aiempi päätös säilyy.

Mikäli valituslautakunta tekee päätöksen, jonka mukaan SC Urbansille palautetaan sarjapisteet kyseessä olevista kolmesta ottelusta, Salibandyliiton kilpailuvaliokunta tekee päätöksen jatkotoimista.

Salibandyliitolta ei saatu asiaan tarkempaa kannanottoa, koska liitosta ei vastattu soitto-, tekstiviesti- eikä sähköpostiyhteydenottoihin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic