Uutiset

Schmausserin huvila pannaan julkiseen myyntiin

Vanhaa panimoa saneeraavat Sato ja Lemminkäinen ovat luopuneet Schmausserin huvilan ostamisesta kaupungilta. Koska kauppoja ei synny, Linnan Tilapalvelut panee jugendhuvilan tavalliseen myyntiin.

Kaupunginhallitus päätti syksyllä, että kaupunki myy Schmausserin huvilan ensi sijassa samassa pihapiirissä rakentavalle Sato-Lemminkäiselle. Ellei yhteenliittymä ole kiinnostunut, annetaan huvila julkisesti myytäväksi.
Myyntiin panemista ei näin ollen viedä uudelleen kaupunginhallituksen käsittelyyn.

– Ensin Sato ja Lemminkäinen antoivat viestiä, että ne ovat kiinnostuneita huvilasta. Nyt kun ne eivät olekaan kiinnostuneita, aletaan toimia vaihtoehdon b:n mukaan, kertoo toimitusjohtaja Raili Salminen Linnan Tilapalveluista.

Yhden perheen asunnoksi sopiva
Talo myydään asuinkäyttöön. Tontilla on pinta-alaa vajaat 900 neliötä ja huvilassa 350 kerrosneliötä kahdessa kerroksessa.
Korjaus- ja muutostyö on tehtävä niin, että talon kulttuurihistoriallinen arvo säilyy. Talon julkisivu on suojeltu. Sisätiloista saa muuttaa vain rakenteita, joita on tehty teatterin aikana.

Sato oyj:n Tampereen aluejohtaja Kari Koposen mukaan talo osoittautui huonokuntoiseksi.

-Se vaatii niin valtavan työn, että ison organisaation ei kannattanut alkaa saneerausta suunnitella. Joku yksityinen voisi teettää sen järkevämmin, kuin että sitä ryhdyttäisiin muodostamaan yhtiötä ja jakamaan erillisiin, pienempiin asuntoihin.

Koponen sanoo, että yhtiönä talon historiakin kärsisi.
– Huvila on ollut tehtaanjohtajan perheen asunto, joten yhden perheen asunnoksi siitä olisi.

Viereen uusia rivitaloasuntoja
Sato ja Lemminkäinen saneeraavat Schmausserin huvilan kanssa samassa pihapiirissä asunnoiksi tiilitaloa Vanhaa panimoa. Vanajaveden rantaan jugendhuvilan naapuriksi ne rakentavat rivitaloa, johon tulee neljä noin sadan neliön asuntoa.
Sato-Lemminkäisen kanssa Tilapalvelut neuvotteli huvilasta hinta-arvioiden pohjalta, jotka se pyysi syksyllä kahdelta kiinteistötoimistolta.

Tällä viikolla huvilan myyntimenettelystä keskusteltaneen kiinteistötoimen johtoryhmässä. Todennäköisesti markkinointi alkaa OP-Kiinteistökeskuksen kanssa, joka kilpailutuksen voittajana on Tilapalvelujen kiinteistövälittäjä. (HäSa)