Uutiset

Schmausserin huvilaan tulee kaksi asuntoa

Omakotitalo keskellä kaupunkia järven rannalla lähtee 420 000 eurolla, jos kaupunginhallitus hyväksyy kaupan.

Panimonrannassa peruskorjatun punatiilitalon edessä nököttävä Schmausserin huvila on myyty Lemminkäinen Talo oy:lle. Yhtiö on mukana Panimonrannan alueen muiden rakennushankkeiden toteuttamisessa.

Ehtona kaupalle on, että tontille tehdään kaavamuutos, joka mahdollistaa talon palauttamisen asuinkäyttöön. Yhtiön suunnitelmissa on peruskorjata ulkoasultaan suojeltu rakennus kahdeksi asunnoksi.

Viimeksi Schmausserin huvila on toiminut kaupunginteatterin pukuhuone- ja hallintotiloina. Ajatuksena on ollut huvilan mahdollinen käyttäminen kaupungin omiin tarpeisiin.

Sinne alustavasti suunnitellut kaupungin omat toiminnot on kuitenkin keskitetty Verkatehtaan alueelle.

Oluttehtailija Johan Fredrik Schmausser rakennutti kivisen yksityishuvilan Vanajaveden rannalle 1902 arkkitehtien Alfred Caweenin ja Henrik Reinhold Helinin suunnitelmien mukaan. Tyylillisesti rakennus edustaa ns. kansainvälistä jugendia.

Linnan Tilapalvelut pyysi kahdelta kiinteistönvälittäjältä arviot Schmausserin huvilasta. Ne liikkuivat välillä 410 000-420 000 euroa. Tämän jälkeen käytiin neuvottelut Panimo-hankkeen toteuttajien kanssa ja Lemminkäinen Talo teki tarjouksensa.

Kaupunginhallitus käsittelee kauppaa maanantaina. Esitys on, että kauppa tehtäisiin heti, kun kaavamuutos on saanut lainvoiman. (HäSa)